BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiGoogle kredi borcunu ödemeyenin telefonunu kilitleyecek----

Google kredi borcunu ödemeyenin telefonunu kilitleyecek

Google kredi borcunu ödemeyenin telefonunu kilitleyecek
09 Kasım 2020 - 15:22 www.finansgundem.com

Teknoloji devi Google finans şirketleri ve bankalar için yeni bir uygulama tasarladı. Yeni uygulama kredi ödemesini yapmayan müşterilerin Android telefonlarını büyük ölçüde işlevsiz kılıyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Google, kullanıcıların kredi ödememesi durumunda bankaların ve kredi sağlayıcılarının borçluların Android telefonlarını uzaktan kilitleyerek ödeme yapmaya zorlamasını sağlayacak bir uygulama geliştirdi.

Dünyanın her yerindeki uygulama yöneticilerini bir araya getiren XDA Developers Android forumunda görülen Device Lock Controller (Cihaz Kilit Denetleyici) uygulaması, Android işletim sistemindeki Cihaz Yönetici Hizmeti Uygulama Programlara Arayüzü’nü (DeviceAdminService API) kullanarak bankaların ve finans şirketlerinin aylık ödemelerini kaçıran kullanıcıların cihazlarındaki önemli işlevleri kilitleme imkânı tanıyor.

Mobil cihazın kilitlenmesiyle birlikte kullanıcılar sadece acil aramalar, gelen ve giden aramalar, ayarlar, sistem yedekleme ve sistem geri yükleme gibi sınırlı sayıda fonksiyona erişim sağlayabiliyorlar.

Google verilerine göre uygulama Kenyalı bir mobil ağ operatörü olan Safaricom ile birlikte geliştirildi.

Google sözcüsü XDA’de yaptığı açıklamada uygulamanın Safaricom’un müşterilere ayık taksitlerle Android Go cihazı sahibi olma imkanı sunan “Lipa Mdogo Mdogo” (Azar azar öde) isimli yeni finansal hizmetine yardımcı olmak için geliştirildiği belirtildi.

ABD ‘İpek Yolu’ bağlantılı 1 milyar dolarlık bitcoin ele geçirdi

 

Societe Generale yüzlerce kişiyi işten çıkarıyor

 

Silikon Vadisi Biden’dan ne bekliyor?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)