BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiGoogle güneş enerjisi üretecek----

Google güneş enerjisi üretecek

Google güneş enerjisi üretecek
03 Haziran 2013 - 15:57 www.finansgundem.com

Teknoloji ve internet devi Google, internetin yanı sıra yenilebilir enerjinin de yayılması için çalışıyor.

Merkezi California, The Mountain View'da bulunan Google, dün Afrika'daki ilk yatırımını resmen duyurdu. Güney Afrika'daki güneş enerjisi projesine 12 milyon dolar yatırım yapan Google, yenilenebilir enerji alanındaki çalışmalarını hızlandırdı. Google'ın yüksek hızlı geniş bant internetin yaygınlaşması için gösterdiği çaba şirketin son aylarda medyada ilgi odağı olmasını sağladı. İnternet devi, şimdi de yenilenebilir enerjiyle sosyal amaçlı girişim projelerine çeşitlendiriyor.
'Jasper Power Project' adını taşıtan proje kapsamında kurulacak olan 96 megawatt gücündeki fotovoltaik güneş enerjisi santrali, Güney Afrika'nın Northern Cape eyaletinde kurulacak. Projenin diğer ortakları arasında Güney Afrika Kalkınma Bankası'nın yanı sıra SolarReserve, Intikon Energy, Kensani Group, Rand Merchant Bank ve Public Investment Corporation şirketleri ve PEACE Humansrus Derneği yer alıyor.
30 BİN HANEYE ELEKTRİK
Google enerji ve sürdürülebilirlik girişimi direktörü Rick Needhan, yazdığı blog yazısında, yenilenebilir enerji kullanımının yaygınlaşmasını amaçladıklarını belirtti. Needham, 'projenin 300 inşaat süresince ve 50 kalıcı olmak üzere 350 kişiye iş imkanı olacağını ve projenin toplam maliyetinin 26 milyon dolara yükseleceğini' sözlerine ekledi. Güney Afrika, kullandığı enerjinin büyük kısmını fosil yakıtlardan sağlıyor. Google, proje tamamlandığı zaman Jasper'ın ülkedeki 30 bin haneye enerji sağlayarak Afrika'nın en büyük güneş enerjisi tesislerinden biri olacağını belirtti.

ZDNet'in haberine göre, Google henüz net bir proje tamamlama tarihi vermedi fakat Needham 2030 yılında 18 gigawattlık bir yenilenebilir enerjiye ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)