BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGoldman’ın mesajına dikkat! Dolar düşecek mi----

Goldman’ın mesajına dikkat! Dolar düşecek mi

Goldman’ın mesajına dikkat! Dolar düşecek mi
08 Ocak 2019 - 18:06 www.finansgundem.com

Strateji ve Finans Uzmanı Ali Serim, ABD’Lİ ünlü yatırım bankası Goldman Sachs’ın doların zayıflamasına sebep olacak gelişmeler beklediğini belirterek özellikle bugünlerde Goldman Sachs’ın yakından takip edilmesi gerektiğini söyledi

FİN-AS Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Ali Serim, ünlü yatırım bankasının stratejistlerinin değerlendirmeleriyle ilgili olarak “Goldman Sachs bu günlerde takip edilmeli. FED Başkanını yakın takibe aldılar ve yorumları sonrasında Amerikan Doları’nın zayıflamasına sebep olacak gelişmeler bekliyorlar, bu ilginç bir beklenti. Hatta özel olarak Goldman Sachs beklentisi diyebiliriz. FED’in yayınladığı yeni raporda “Fed Başkanı’nın veri bağımlılığı, faiz artışlarının durabileceğini ima ediyor olabilir” demekten çekinmiyorlar. Yani, çok ciddiye aldığım bir kurum olan Goldman Sacshs Group Inc.’e göre, ABD doları düşebilir!” dedi.

“Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell’ın cuma günki yorumlarının Fed ’in faiz artırımlarına ara verme ihtimalini arttırdığını düşünen banka ilginç bir görüşe oldukça tutunmuş gözüküyor.” diyen Serim, “Dikkatle kulak kabartmamız gereken bir görüş olduğu muhakkak zira doğru çıkması durumunda Türkiye’nin borçlanma maliyeti için önem taşıyacaktır.” şeklinde konuştu.

Geçen hafta Atlanta’da gerçekleşen American Economic Asociation tarafından düzenlenen panele Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell ile önceki başkanlar Janet Yellen ve Ben Bernanke’nin katıldığını hatırlatan Ali Serim açıklamasının devamında, “Böylesi isimlerin yan yana oturduğu kuvvetli bir sahnede Federal Rezerv Başkanı daha önceki Faiz arttıracak projeksiyonu yenilemedi ve geçerliliğini konfirme etmekten kaçındı. Piyasalar tabi ki bundan çok hoşlandı! İstihdam verilerinin de bu durum akabinde çok iyi gelmesi coşku ile karşılandı.” dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)