BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGoldman'dan tahvil yorumu----

Goldman'dan tahvil yorumu

Goldman'dan tahvil yorumu
21 Mart 2023 - 08:15 www.finansgundem.com

Goldman Sachs, AT1 tahvillerine olan talepte 'kalıcı yıkım' riski görüyor.

Bir Goldman Sachs stratejisti, İsviçreli yetkililerin Credit Suisse'in Ek Kademe 1 (AT1) tahvillerini silme kararının bu tür tahvillere olan talebi uzun vadede azaltabileceğini, ancak varlık sınıfının doğasındaki göreceli talep nedeniyle kredi piyasalarına bulaşma riskinin sınırlı olduğunu söyledi.

UBS ile yapılan kurtarma birleşmesinin bir parçası olarak İsviçre düzenleyici kurumunun emriyle yaklaşık 17 milyar dolarlık AT1 Credit Suisse tahvili sıfırlanacak. Anlaşmaya göre, Credit Suisse AT1 tahvillerinin sahipleri hiçbir şey alamayacakken, bir banka veya şirket çöktüğünde kime ödeme yapılacağı konusunda genellikle tahvil sahiplerinin altında yer alan hissedarlar 3,23 milyar dolar alacak.

Diğer Avrupa bankaları tarafından ihraç edilen AT1 tahvilleri, Credit Suisse AT1 tahvil sahiplerine yönelik muamelenin bu tür borca yatırım yapmanın risklerini vurgulaması nedeniyle pazartesi günü keskin bir düşüş yaşadı.

Goldman Sachs'ın baş kredi stratejisti Lotfi Karoui, Reuters'e verdiği demeçte, satışın "birçok insanı şaşırtan bir sonuca diz çökmüş bir tepki" olduğunu söyledi.

Ancak şunları ekledi: "Uzun vadede, talepteki potansiyel kalıcı yıkım konusunda biraz endişeliyiz... Bence yatırımcılar bu enstrümanlardaki risk ve ödülün nasıl göründüğünü yeniden değerlendirmek zorunda kalacaklar, özellikle de artan mali sıkıntı zamanları."

AT1 tahvilleri, bir bankanın sermaye seviyeleri belirli bir eşiğin altına düştüğünde şok emici görevi görüyor. Öz sermayeye dönüştürülebiliyor veya silinebiliyor.

Euro Bölgesi tahvil getirileri düştü

 

Devlet tahvilleri bankaları zehirliyor mu?

 

Euro Bölgesi'nde kısa vadeli tahvil getirileri düştü

 

Tahviller borsaya alternatif mi?

 

Küresel tahvil piyasası karıştı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)