BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkGoldman'dan kritik beklenti----

Goldman'dan kritik beklenti

Goldman'dan kritik beklenti
10 Şubat 2020 - 11:20 www.finansgundem.com

Goldman Sachs'ın raporunda Merkez Bankası'nın politika faizini aylar içerisinde tek haneye indirebileceği belirtildi

Goldman Sachs Group Inc.'e göre Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz oranlarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talep ettiği gibi aylar içerisinde tek haneye indirecek; Sonrasında ise fiyat baskısının artmasıyla faizler gelecek yıl yeniden yükselmeye başlayacak.

Goldman ekonomistleri Murat Unur ve Clemens Grafe'nin raporunda, “Otoriteler büyümeye ve liranın istikrarını bozmadan politika faizini mümkün olduğunca indirmeye öncelik verecek. Bizim görüşümüze göre son enflasyon dinamikleri ve toplam para arzındaki büyüme de lirada yeni volatilite riskini artırıyor.” ifadesi yer aldı.

Goldman politika faizinin ilk çeyreğin sonunda yüzde 10.75'e, ikinci çeyreğin sonunda yüzde 10'a ve üçüncü çeyreğin sonunda yüzde 9.75'e inmesini ve sonrasında 2020 sonuna kadar beklemede kalmasını bekliyor.

Bankanın önceki tahminleri ilk çeyrek sonu için yüzde 11.50, ikinci çeyrek sonu için yüzde 11 ve sonrasında yılın kalanında değişmeyeceği yönündeydi.

Bloomberg'ün Ocak ayındaki anketine katılan ekonomistlerin çoğu faizlerin bu yılı yüzde 9.5'te tamamlamasını, ardından 2021'in ikinci çeyreğinde yüzde 9'a düşeceğini öngörüyor.(Bloomberg News)

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)