BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiGoldman'dan Fed tahmini----

Goldman'dan Fed tahmini

Goldman'dan Fed tahmini
22 Mart 2022 - 09:08 www.finansgundem.com

Goldman, Mayıs ve Haziran toplantılarında Fed'in 50 baz puan artırmasını bekliyor

Goldman Sachs Group Inc.'in ekonomistleri Fed'in hem Mayıs hem de Haziran ayı politika toplantılarında faiz oranlarını 50 baz puan artırmasını bekliyor.

Jan Hatzius liderliğindeki ekonomistler, Fed'in 2023'ün ilk dokuz ayında üçer aylık artışlarla yılın ikinci yarısında kalan dört toplantıda büyük olasılıkla 25 baz puan artıracağını bildirdi.

Goldman'ın tahmin değişikliği, dün Fed Başkanı Jerome Powell'ın merkez bankasının gerekirse bir sonraki toplantısında faiz oranlarını yarım puan artırmaya hazır olduğu ve enflasyonu kontrol altına almak için daha agresif bir hareket uygulamaya hazır olduğu yönündeki bir konuşmasını takip ediyor.

Fed politika yapıcıları, iki yıllık sıfıra yakın borçlanma maliyetlerini sona erdirerek geçen hafta yaptıkları toplantıda gösterge borç verme oranını çeyrek puan artırdı ve medyan tahmine dayalı olarak bu yıl bu büyüklükte altı artışın sinyalini verdi.

Powell, politika yapıcıların bir sonraki 3-4 Mayıs toplantısında ve sonraki oturumlarda yarım puanlık artışların masada olabileceğini belirtti.

Powell: Fed gerekirse 25 baz puandan fazla Faiz artışı yapacaktır

 

FED’in yeni planı enflasyonu yenecek mi?

 

Fed yöneticisi enflasyon için Türkiye'yi örnek gösterdi

 

Gundlach: FED sonrası borsalar terse dönecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)