BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGoldman'dan enflasyona kötü yorum----

Goldman'dan enflasyona kötü yorum

Goldman'dan enflasyona kötü yorum
02 Ocak 2014 - 15:02 www.finansgundem.com

Goldman Sachs, Türkiye'nin enflasyon görünümünün kötüleşti öngörüsünde bulundu

Goldman Sachs tarafından yayınlanan raporda vergilerde meydana gelen artışın enflasyon üzerindeki etkileri ele alındı ve  vergi artışının ardından enflasyonun görünümünün daha da bozolduğu ifade edildi.
Goldman, tütün, alkol ürünleri, otomobil ve cep telefonu alanlarında vergi artışına gidildiğini hatırlatarak, bu vergi artışlarının genel TÜFE'de 1 puanlık yükseliş anlamına geleceği ve bunun da geçen yıldan kaynaklanan olumlu baz etkisini nerdeyse tamamen ortadan kaldıracak bir gelişme olduğunu belirtti. Bu gelişmenin ardından bu yılın ilk çeyreğinde enflasyonun yüzde 7.5 ila yüzde 8 aralığında sıkışacağı öngörüldü.
Ayrıca döviz kurlarından kaynaklanan gelişmelere bağlı olarak elektrik ve doğalgaz fiyatlarının artırılmasının ve işlenmemiş gıda fiyatlarındaki muhtemel fiyat şoklarının (Bunların aşırı sıcak hava koşullarından kaynaklanması bekleniyor) TÜFE ve çekirdek TÜFE üzerindeki yukarı yönlü baskıları artırabileceği ifade edildi. Goldmani bu gelişmelerin ardından yıl sonu TÜFE beklentisini yüzde 8.3 olarak koruduğunu belirterek piyasada ortalama beklentisinin yüzde 6.7 olduğunu vurguladı. Bununla birlikte TÜFE'ye yönelik risklerin yukarı yönlü olduğu dile getirildi.

Goldman ayrıca TCMB'nin bu yıl politika faizlerini 225 baz puan artırarak yüzde 10 seviyesine çıkaracağı yönündeki beklentisini de korudu. Bununla birlikte daha fazla faiz artırımlarının da mümkün olduğu dile getirildi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)