BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiGoldman’dan Avrupa ‘da parasal genişleme tahmini----

Goldman’dan Avrupa ‘da parasal genişleme tahmini

Goldman’dan Avrupa ‘da parasal genişleme tahmini
08 Ocak 2015 - 13:17 www.finansgundem.com

Goldman Sachs kıdemli analisti Dirk Schumacher'in yayınladığı rapor Wall Street Journal’de yer aldı.

AYÇA KARACA – FINANSGUNDEM.COM

Goldman Sachs tarafından yayınlanan raporda, Avrupa Merkez Bankası’nın parasal genişleme programının Ocak ayında başlayacağı öne sürüldü. Goldman daha önce yaptığı tahminlerde AMB’nin parasal genişlemeyi Mart ayında duyurmasını beklediğini açıklamıştı.
Wall Street Journal’de yer alan  habere göre, Goldman Sachs kıdemli analisti Dirk Schumacher yayınladığı raporda “Aralık ayında Euro Bölgesi enflasyonunda yaşanan aşağı yönlü sürpriz ve de  enflasyon beklentilerindeki yenilenen gevşeme AMB’nin Guvernörler Konseyi’nin acilen  müdahale duygusunu büyük olasılıkla arttırdı” açıklamasında  bulundu. Schumacher AMB’nin 22 Ocak’ta yapılacak toplantısında  mevcut varlık alım programını  ülke borçları üzerine vurgu yaparak genişlettiğini açıklamasını beklediklerini de ekledi. Ayrıca AMB’nin ne kadar erken harekete geçerse belirsizliği o denli ortadan kaldıracağını ve yeni programın daha etkili olacağını vurguladı.

Çarşamba günü gelen enflasyon verisi tüketici fiyatlarının küresel krizin başladığı beş yıldan fazla bir süredir ilk defa yıllık olarak gerilediğini göstererek Avrupa’nın ekonomik durgunlukla mücadelesinde yeni bir sayfa açtı. Ekonomistler bu gelişmenin AMB’nin kollarını bağladığını  ve Draghi’nin hemen harekete geçmesi için itici güç oluşturduğunu belirtiyor.

Schumacher “AMB ‘normal zamanlarda’ düşen petrol fiyatlarına bağlı olarak azalan manşet enflasyona bakarken Guvernörler Konseyi’nin çoğunluğu manşet enflasyondaki daha fazla azalmanın enflasyon beklentilerinde genel olarak aşağı yönlü bir harekete yol açabileceği riskine ağırlık veriyor” açıklamasında da bulundu. Raporda petrol fiyatlarındaki düşmenin bu riski daha da arttırdığı vurgulandı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)