BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaŞirket HaberleriGoldman'a kadın düşmanlığı suçlaması----

Goldman'a kadın düşmanlığı suçlaması

Goldman'a kadın düşmanlığı suçlaması
02 Temmuz 2014 - 07:00 www.finansgundem.com

Goldman Sachs, iki eski kadın çalışanı tarafından cinsiyet ayrımcılığı ve 'kadın düşmanlığı' yapmakla suçlandı

ABD’nin en büyük bankalarından Goldman Sachs’ın iki eski kadın çalışanı, bankanın “erkekler kulübü” atmosferinde çalıştığını ve kadın çalışanlara karşı ayrımcılık yaptığı iddia etti.

KADINLARA KARŞI DÜŞMANLIĞI HİSSETMEK MÜMKÜN

New York Mahkemesi’nde dört yıla yakın bir süre önce başlatılan ve dün yeni mahkemenin görüldüğü davada iki eski kadın çalışan Goldman için, “Bankada gözle görülen bir cinsiyet ayrımcılığı yok ancak genel bir cinsiyet egemenliğini ve firmada kadınlara karşı düşmanlığı hissetmek mümkün” dedi. Davacılar, bankanın kadın başkan yardımcılarına erkek mevkidaşlarına kıyasla ortalama yüzde 21 daha az maaş verdiğini, normal düzeydeki kadın çalışanlarla erkek çalışanların maaşları arasında yüzde 8’lik bir fark olduğunu iddia etti.

DÖRT YILDIR DEVAM EDİYOR

Bankanın eski Başkan Yardımcısı Christina Chen-Oster ve yardımcısı Shanna Orlich aslında bu davayı dört yıl önce açtı. Dava sayısız kez sonuca varmadan başka bir tarihe ertelendi. Chen-Oster, Goldman Sachs’ta 1997-2005 yılları arasında çalıştı. Orlich ise 2006 yazında ve Temmuz 2007 ile Kasım 2008 sürecinde görev aldı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)