BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGoldman: Virüs salgını artarsa altın 1,850 dolara tırmanabilir----

Goldman: Virüs salgını artarsa altın 1,850 dolara tırmanabilir

Goldman: Virüs salgını artarsa altın 1,850 dolara tırmanabilir
26 Şubat 2020 - 16:02 www.finansgundem.com

Goldman Sachs'ın emtia notunda, koronavirüsün etkilerinin ikinci çeyreğe sarkması durumunda altının 1,850 dolara doğru tırmanabileceği belirtildi

Goldman Sachs Group Inc., ABD'de düşük faiz ve zayıf hisse senedi görünümünün altın tahminleri için daha fazla yukarı yönlü risk oluşturduğunu ve koronavirüsün ilk çeyrekte kontrol altına alınması durumunda altının ons fiyatını 1,750 dolara doğru zorladığını belirtti.

Bankanın emtiayla ilgili notunda “Faiz arayışının, portföy çeşitlendirme talebindeki artışın ve siyasi riskteki artışın böyle bir ralliye neden olabileceğini düşünüyoruz.” ifadesi yer aldı.

Bununla birlikte notta, “Ancak virüs ve karışıklığın ikinci çeyreğe sarkması durumunda -küresel para piyasası tepkisinin ölçeğine de bağlı olarak- 1,850 dolara doğru önemli ölçüde daha fazla yukarı yönlü risk öngörüyoruz.” dendi.

Goldman, altını, portföyleri salgın gibi jeopolitik risklerden, kur riskinden ve negatif reel faizlerden korumak için hala stratejik bir varlık olarak gördüğünün altını çizdi.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Serdar Serdaroğlu26 Şubat 2020 21:40

    Benim elimde de 4650 ton altın olsa bu haberi yayıp altının değer kazanmasını isterdim.Ama söylediklerinde haksız da sayılmazlar.