BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkGoldman Sachs’te maaşlar yarı yarıya düştü----

Goldman Sachs’te maaşlar yarı yarıya düştü

Goldman Sachs’te maaşlar yarı yarıya düştü
11 Kasım 2022 - 16:29 www.finansgundem.com

Yatırım bankacılığı alanında kötü geçen bir yılın boyunca Goldman Sachs yatırım bankacılığı alanındaki personele ödediği miktarı %53 azalttı.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Goldman Sachs, 2022'nin başından bu yana Londra’daki bankacılarına ödediği miktarı yarı yarıya azalttı. Wall Street devinin sözleşme bankacılığı alanında kötü geçen bir yılın ardından ikramiye ücretlerini düşürmesi bekleniyor.

ABD merkezli yatırım bankası İngiltere operasyonlarını da kapsayan Goldman Sachs International’daki çalışanları için 2022’nin ilk dokuz ayında 1,4 milyar dolar tazminat ayırdı. 9 Kasım’da yayınlanan şirket bilançosuna göre bu rakam bir önceki yıla göre %53’lük bir düşüş gösterdi.

Financial News’in haberine göre Goldman’ın Londra biriminde 3.915 çalışanı olduğu görülüyor. Buna göre 2021’de her çalışanı için ortalama 746 bin dolar ayıran banka bu yıl bu rakamı ortalama 360 bin dolara düşürdü.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre çalışan ücretlerini düşüren tek yatırım bankası Goldman Sachs değil. Finans devlerinin bu yıl yatırım bankacılığı getirileri %40 azaldı. Bankalar geçtiğimiz yıl 130 milyar dolarlık yatırım bankacılığı geliri elde etmişti. Söz konusu düşüş işten çıkarmaları da beraberinde getiriyor. Goldman Sachs eylül ayında personelin %1’i ila %5’ini işten çıkaracağını açıklamıştı. Barclays, Citigroup, Credit Suisse, Deutsche Bank ve Morgan Stanley de çalışan sayısını azaltma planlarını hazırladı.

Wall Street tarafından yakından izlenen Johnson Associates tazminat raporuna göre, tahvil ve hisse senedi anlaşmalarını üstlenen bankacıların 2023 yıllık ikramiye turunda %45'lik bir düşüş görmesi bekleniyor. Birleşme ve satın almalar konusunda danışmanlık yapan bankacıların ikramiyelerindeyse %25'lik bir düşüş öngörülüyor.

Goldman'ın uluslararası operasyonlarındaki yatırım bankacılığı ücretleri, ilk dokuz ay boyunca %58 oranında düştü. Sermaye piyasaları ve danışmanlık birimleri genelinde ücretler "önemli ölçüde düşük" gelir nedeniyle 845 milyon dolara geriledi. Sözleşme bankacılığı tökezlerken; sabit gelir, döviz ve emtia ticaretinden elde edilen gelirler geçen yılın aynı dönemine göre %56 yükseldi ve 3,7 milyar dolara ulaştı.

Ticaret bankacılığındaki artışla birlikte gelen maliyet düşürme hamleleri Goldman Sachs International'ın genel kârının %53 artarak 3,3 milyar dolara yükselmesi anlamına geldi.

Citigroup’ta toplu işten çıkarma

 

Goldman Sachs: ABD'nin resesyondan kaçınması mümkün

 

JP Morgan: Ekonomik fırtına için zemin oluştu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)