BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHalka arzda 'beyaz' kriteri----

Halka arzda 'beyaz' kriteri

Halka arzda 'beyaz' kriteri
24 Ocak 2020 - 09:07 www.finansgundem.com

Goldman Sachs sadece beyaz erkeklerden oluşan yönetim kurullarını desteklemeyeceğini açıkladı. Irk ve cinsiyet eşitsizliğini engellemek için alınan bu karar iş dünyası için önemli bir adım olarak görülüyor.

FINANSGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

Lider finansal değerlendirme şirketi Goldman Sachs beyaz erkeklerden oluşan  yönetim kurullarını desteklemeyek. Şirket CEO'su David Solomon, Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki yönetim kurullarında renk ve cinsiyet çeşitliliği olmayan şirketlerin Goldman Sachs tarafından halka açılma sürecinde desteklemeyeceklerini açıkladı.

Goldman Sachs CEO’su David Solomon Davos’ta yaptığı bir röportajda “Bence idari açıdan yönetim kurullarındaki çeşitlilik çok ama çok önemli bir konu. Bu başlığa oldukça odaklanmış durumdayız. Şirketleri teşvik etmenin yollarını bulmaya çalışıyoruz” ifadelerinde bulundu.

Son dört yıl içerisindeki ABD’deki yeni şirket performanslarına baktığında yönetim kurullarında kadın çalışan bulunduran şirketlerin çok daha iyi performans gösterdiğini belirten Solomon, “Bazı işleri kaybedebiliriz ama uzun vadede izlediğimiz bu yol, uzun dönemde prim getirisi sağlamak isteyen şirketler ve hissedarlar için en iyi tavsiyedir" ifadelerini kullandı

30 Haziran’dan bu yana Goldman Sachs, iki ana bölgesi olan Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri’nde halka arzını desteklediği firmaların en az bir “çeşitlilik direktörlüğü” oluşturması şartını getirmişti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)