BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkGoldman Sachs’ta güçlü bilanço maaşları yükseltti----

Goldman Sachs’ta güçlü bilanço maaşları yükseltti

Goldman Sachs’ta güçlü bilanço maaşları yükseltti
15 Ekim 2020 - 10:10 www.finansgundem.com

Dev ABD bankası Goldman Sachs beklentilerin çok üzerindeki bilanço rakamlarıyla birlikte gelirlerini arttırdı. Bankanın maaşlar için ayırdığı kaynakların şişmesi ortalama personel gelirlerinin ciddi biçimde artmasına sebep oluyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Goldman Sachs 2020 yılı ikramiyelerine ilişkin beklentilerini yükseltiyorlar. Zira bankanın korona virüs krizine rağmen kaydettiği etkileyici çeyrek performansıyla çalışan giderlerine ayrılan kaynak da yükseldi.

Financial News’in haberine göre ABD bankacılık devi bu yıl maaş giderleri için 10,8 milyar dolar ayırdı. Bu miktar geçen senenin %16 fazlasını ifade ediyor. Bankanın net gelirlerindeki önemli artış ödeme paketlerinin de yükselmesine neden oluyor.

Goldman’ın dünya çapında 41 bin çalışanı bulunuyor. Bu ortalama bir Goldman çalışanının maaşının 2020 yılında 265 bin dolara ulaştığını gösteriyor. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde bu miktar 246 bin dolardı. Bu rakam büyük ihtimalle dördüncü çeyrekte de artabilir.

Goldman son iki çeyrek için güçlü bilançolar üretti, analistlerin beklentilerini darmadağın etti ve işletme birimlerinde bir dizi rekor kırdı.

Kovid-19 krizi sırasında yatırım bankaları oldukça ince bir çizgide yol aldılar. Kredi sağlayan büyük kuruluşların sayısı arttı ve tüketiciler korona virüs sürecinde ayakta kalabilmek için farklı likidite kaynaklarına yöneldi. 2008 krizinin büyük yatırım bankaları krizin sebebi değildi. Aksine bankalar kendilerini pandemi sürecinde ekonomik iyileşmeye yardım etmek için dev bir sınava hazırladı.

Yatırım bankacılığı birimleriyle birlikte bilançolar da yükseldi ve bankaların ticaret birimleri volatilitenin piyasalara dönmesiyle son yılların en iyi performansını gösterdi. Goldman Sachs’ın sürekli gelir ticareti bu yılın ilk dokuz ayında %73 oranında artarak 9,7 milyar dolara ulaştı ve bankanın bu yıl en iyi performans gösteren birimi oldu. Bankanın geleneksel yatırım bankacılığı işletmesi %23 artış göstererek 6,8 milyar dolara ulaştı.

CEO’su David Solomon yönetimi altında tüketici bankacılığı ve servet danışmanlığı birimi işletmelerine yatırım yapan Goldman Sachs merkez işletme birimlerinde halen üçüncü çeyrek gelirlerinin %60’ını karşıladı. Bankanın kârı bu yıl boyunca Wall Street’teki rakiplerinin çoğunu olumsuz yönde etkileyen kredi kaybı hükümlerinden etkilenmedi.

Yatırım bankaları personellerine performans bazlı ödeme yapmalarına karşın korona virüs sürecinde artan işsizlik nedeniyle çoğu firmanın ikramiyelerde daha muhafazakar bir yaklaşım benimsemesi bekleniyor. Birleşik Krallık’ta İngiltere Merkez Bankası ülkedeki kredi kuruluşlarından ticaret ve yatırım bankası birimleri çalışanları için kritik derecede önemli olan ikramiye ödemelerini üst düzey bankacılara da dahil olmak üzere ödememelerini istedi.

Wall Street maaş danışmanları tarafından Ağustos ayında yapılan bir ankette, bu yıl sabit gelir birimi bankacıları için maaşlarda %30 artış ve yatırım bankacılığı pozisyonlarında olanlar için %20’den daha fazla bir yükseliş öngördü.

Goldman'ın teknolojiye yaptığı son yatırımlar ve geleneksel yatırım bankacılığı ve ticaret işletmelerinin ötesine geçerek genişlemesindeki başarıları, son yıllarda ödemelerin düşmesine yol açmış gibi gözüküyor. 2019'un üçüncü çeyreğinde banka gelirlerinin %35'ini ikramiye olarak ayırmıştı ve bu oran en az 10 yılın en düşük oranıydı. Bu tedbirle banka aşırı savurgan olmaktan kurtulmuş mevcut maaş giderleri gelirlerinin %33’ünü oluşturmuştu.

Ancak banka, kilit personelini ödüllendirmek için yeni yollar arıyor. Goldman kasım ayında 60’tan daha az sayıda çalışanını bankanın en yüksek rütbesi olan ortak seviyesine getirmeye hazırlanıyor. Bu rakam bankanın 1990’lı yıllarda Goldman henüz halen özel bir şirketken belirlediği sayı kadar az bir rakam. Bun karşın Banka seçilen isimlere doğrudan yatırım birimi aracılığıyla, daha düşük oranlarla vergilendirilmiş kârlarının bir kısmını vermeye başlayacak.

Goldman'ın personel sayısı üçüncü çeyrekte 42.000'e yaklaştı. Büyük yatırım bankalarının pandemi sürecinde uyguladığı işten çıkarmalara rağmen bu rakam üç yılın en yüksek seviyesini gösteriyor. Ancak banka eylül ayında işten çıkarmalara yeniden başladı ve %1 oranında çalışanının (400 personel) işine son verdi. Bu hamlenin en başarılı performans gösteren çalışanlarının ödemelerini arttırmak için bir yöntem olduğu düşünülüyor.

Banka ayrıca temmuz ayında çalışanlarının %10’unun düşük performans gösterdiğini belirten yeni bir performans değerlendirme sistemini uygulamaya başladı. Goldman bu yeni sistemi çalışanları işten kovmayı kolaylaştırmak için değil hangi noktada bulunduklarını göstermek için dizayn ettiklerini açıkladı.

BofA, Wells Fargo ve Goldman Sachs bilançolarını açıkladı

 

ABD'de bankalar üçüncü çeyrek bilançolarını açıkladı

 

İkinci dalga ekonomik yaraları derinleştirir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)