BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiGoldman Sachs’ın V şeklinde büyümeye inancı artıyor----

Goldman Sachs’ın V şeklinde büyümeye inancı artıyor

Goldman Sachs’ın V şeklinde büyümeye inancı artıyor
10 Kasım 2020 - 16:07 www.finansgundem.com

Aşıya ilişkin umut veren açıklamalar ve ABD’deki seçim belirsizliğinin azalması küresel ekonomik büyümeye ilişkin beklentileri artırıyor. Goldman Sachs’ın V şeklinde büyüme öngörüleri genel beklentilerin üzerinde

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Goldman Sachs küresel ekonomi için genel tahminlerinin gösterdiğinden daha fazla "V şeklinde" bir toparlanma bekliyor ve korona virüs aşısının yakın olduğu yönündeki umutlar arttıkça toparlanma beklenenden daha büyük olabileceğini belirtiyor.

Pfizer'in başkanı ve CEO'su Dr. Albert Bourla’nın pazartesi günü “bilim ve insanlık için harika bir gün” olarak müjdelediği açıklamasında Pfizer ve Biontech’in potansiyel aşı adayının enfeksiyon belirtisi olmayan kişilerde Kovid-19’u önlemede %90’dan fazla etkili olduğunu belirtmesinin ardından küresel borsalar sert bir biçimde yükseldi.

Aşı haberleri Joe Biden’ın ABD başkanlık seçimlerini kazandığını gösteren ibarelerin hemen ardından geldi ve her iki gelişmenin de küresel büyüme tahminlerini etkilemesi bekleniyor.

Dünya bu iki Türk'ü konuşuyor! "Dünyayı kurtaran çift"

CNBC’nin haberine göre Goldman Sachs hafta sonu küresel ekonomik görünüm analizlerinde Demokratların mali politika ajandasının ABD Senatosu’ndaki çoğunluğu yakalayamamasından etkileneceğini belirtiyor. Analistler yine de Biden’ın 20 Ocak’ta başkanlık koltuğuna geçmesinin ardından 1 trilyon dolarlık mali yardım paketini uygulamaya koymasını bekliyor.

Goldman Sachs Baş Ekonomisti Jan Hatzius ve ekibi, büyüme görünümü açısından daha önemli olan şeyin, Avrupa ve ABD'yi kasıp kavuran yeni korona virüs dalgası olacağını ve birçok Avrupa ülkesinin ekonomisini kısmi kilitleme tabi tutabileceğini öne sürdü.

Tüm bu nedenler Goldman’ın dördüncü çeyrekteki ve 2021’in ilk çeyreğindeki küresel büyüme beklentilerini aşağıya çekmesine neden oldu. Buna karşın banka halen küresel ekonominin Bloomberg'in ekonomistler anketi beklentilerini geride bırakacağı görüşünde.

Bankanın küresel gayrisafi hasıla beklentileri 2020 yılı için %3,9 daralma yönünde ve ekonomistlerin genel beklentisi olan %4’ük daralmadan biraz daha iyi duruda. Banka 2021 yılı için %6 oranında genişleme öngörürken ekonomistlerse %5,2 oranında genişlemeyi gösteriyorlar. Goldman’ın 2022 yılına ilişkin tahminleri ise aşağı yönlü riskle birlikte %4,6 oranında genişleme yönünde. Ekonomistlerin 2022 küresel büyüme tahminleri ise %3,7 oranında.

Uluslararası Para Fonu (IMF) ise 2020 yılı için %4,4 oranında daralma ve 2021 yılında ise %5,2’lik bir küresel büyüme bekliyor.

Hatzius Goldman Sachs raporunda, “Küresel ekonominin (kısmen de olsa) ilkbahardaki kilitlenmelerden sonra hızlı bir şekilde toparlanmasından sonra mevcut zayıflığı Avrupa’daki kilitlenmelerin sona ermesinin ardından ve bir aşının kullanıma sunulmasıyla birlikte çok daha güçlü bir büyümeye yol açmasını bekliyoruz” görüşlerine yer verdi.

Goldman’ın Baş Stratejisti, “FDA’in (ABD Gıda ve İlaç İdaresi) en azından bir aşının ocak ayında onaylayacağını ve kısa bir süre sonrasında gelen nüfusun bağışıklık kazanacağını varsaydığımızda ikinci çeyrekte büyümenin keskin bir şekilde artmasını bekliyoruz. Önceki küresel gayrisafi hasıla düşüşünden kaynaklanan yaralayıcı etkilerin belirgin eksikliği bu görüşle tutarlıdır” ifadelerini kullandı.

ABD Merkez Bankası, Avrupa Merkez Bankası ve İngiltere Merkez Bankası’nın faiz oranlarını en erken 2025’in başında yukarı çekeceği öngörüsüyle Goldman Sachs merkez bankalarının birkaç yıl boyunca gelişmekte olan piyasalarla barışçıl bir ilişkide olacağını görüşünü taşıyor.

Hatzius bu konuda Çin’in bir istisna olabileceğini belirterek ülkedeki ekonominin halihazırda pandemi öncesi seviyelere geldiğine, kredi büyümesinin hızla arttığına ve mali politikaların oldukça genişleyici şekilde korunduğuna dikkat çekiyor.

Wells Fargo'dan ABD ekonomisine karantina uyarısı

 

Biden'ın kabinesi şekilleniyor

 

Piyasalarda gün ortası

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)