BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGoldman Sachs'ın dolar ve hisse beklentileri----

Goldman Sachs'ın dolar ve hisse beklentileri

Goldman Sachs'ın dolar ve hisse beklentileri
25 Mayıs 2021 - 12:06 www.finansgundem.com

Goldman Sachs, yayımladığı araştırma raporunda doların küresel çapta aşağı yönlü eğilimini sürdüreceğini ve bu durumun ABD'deki küresel şirketlerin hisselerine yarayacağını belirtti

Goldman Sachs Stratejistleri, yayımladıkları bir araştırma raporunda, dolardaki yapısal gerilemenin ve ABD’de haricinde hızlanan küresel büyümenin, küresel çapta iş yapan ABD’li şirketlerin hisselerine yarayacağını söylüyor.

Teknoloji sektörünün yüzde 58 ile en fazla dış gelir oranına sahip olduğunu belirten stratejistler, ikinci sırada yüzde 51 ile malzeme ve üçüncü sırada yüzde 42 ile enerji şirketlerinin geldiğini söylüyor.

Çip ekipmanı üreticilerinin yüzde 80 ile en fazla dış gelire sahip sektör olduğunu belirten Goldman Sachs stratejistleri, uluslararası satışların S&P 500’deki gelirin yüzde 28’ini ve kârın yüzde 21’ini oluşturduğunu vurguluyor.

Stratejistler, ABD’deki ekonomik büyümenin bu çeyrek zirveye ulaşacağını vurgularken Avrupa, Japonya ve diğerlerinin üçüncü çeyrekten önce zirveye ulaşamayacağını öngörüyor.

Stratejistler, Fed’in güvercin sinyalleri ve güçlü küresel büyüme ile birlikte doların 2024’e kadar aşağı yönlü trendde olacağını belirtirken, vergi artırımlarının küresel şirketler için ana risk olduğunu fakat burada da hangi yasaların geçirileceğinin önemli olduğuna dikkat çekiyorlar.

Sigorta sektöründe ivme beklentisi

Çin bankalarından yuan müdahalesi

Euro yükselişe geçti, zirveyi gördü

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Okie Dokie25 Mayıs 2021 12:31

    Eyyyy Goldman Sachs sen kimsin ya? Dolar yerli ve milli paramız. FED başkanı şahap gerekirse faiz arttırır. Sırf sana inat yabancı para TL'mi bozup yerli para dolara döndüm.