BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiGoldman Sachs'dan ABD ekonomisine dair resesyon analizi----

Goldman Sachs'dan ABD ekonomisine dair resesyon analizi

Goldman Sachs'dan ABD ekonomisine dair resesyon analizi
18 Nisan 2022 - 08:41 www.finansgundem.com

ABD ekonomisine ilişkin resesyon beklentileri artıyor. Goldman Sachs, önümüzdeki iki yıl içinde ABD'de resesyon ihtimalinin yüzde 35 olduğunu açıkladı.


ABD'li banka Goldman Sachs'ın değerlendirmesine göre Fed'in bir resesyona neden olmadan enflasyonu soğutması için önünde zorlu bir yol bulunuyor.

Bankanın Başekonomisti Jan Hatzius Fed'in karşılaşacağı temel zorluğun iş imkanları ve çalışanlar arasındaki boşluğu kapamanın yanı sıra, işsizliğe neden olmadan ücret artışlarını finansal koşulları sıkılaştırarak yüzde 2'lik enflasyon hedefi ile aynı patikada tutmak olduğunu dile getirdi. Hatzius'a göre tüm bunlar dolayısıyla yumuşak bir iniş için Fed'in önünde zorlu bir yol var.

Ekonomistlerin beklentisi: Yüzde 27,5

Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin beklentisi resesyon ihtimalinin yüzde 27,5 olduğunu gösteriyor. Ekonomistler yılın son çeyreğinde ülkede yüzde 5,7'lik bir enflasyon olacağını öngörüyor.

Resesyon analizleri ile birlikte stagflasyon beklentileri de daha çok dile getiriliyor. Küresel enerji krizi ve şahinleşen merkez bankaları 1970 tarzı bir stagflasyonu piyasanın gündemine soktu. Şu an için küçük bir ihtimal olsa da kontrolden çıkan enflasyon ve aniden düşüşe geçen büyüme ile stagflasyon senaryosunun yaşanacağına dair endişeler Avrupa başta olmak üzere fon yöneticileri arasında yayılıyor.

Küresel büyüme iyimserliği tüm zamanların en düşük seviyesinde

Bank of America’nın bu ay yaptığı fon yönetici anketine göre küresel büyüme iyimserliği tüm zamanların en düşük seviyesine gerilemiş durumda. Stagflasyon beklentileri ise 2008’den beri en yüksek seviyeye zıplayarak yüzde 66 oranında.(BloombergHT)

IMF: ABD ekonomisi durgunluktan kaçınacak kadar güçlü

ABD ekonomisi son çeyrekte yüzde 6,9 büyüdü

ABD ekonomisi yüzde 7 büyüdü

ABD ekonomisinde yalancı büyüme

Biden'ın ilk yılında ABD ekonomisine "yükselen enflasyon" damgası

ABD ekonomisi FED’e rağmen aşırı ısınıyor

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)