BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisGoldman Sachs’da rekor yönetici sayısı----

Goldman Sachs’da rekor yönetici sayısı

Goldman Sachs’da rekor yönetici sayısı
03 Kasım 2021 - 18:03 www.finansgundem.com

Goldman Sachs varlık yönetimi ve tüketici bankacılığı alanlarında giderek büyüyen yatırımlarını, rekor sayıda yönetici atayarak taçlandırdı. Bankadan yapılan açıklamada, yönetici sayısının birimlerin büyüklüğünü yansıttığı söylendi.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Goldman Sachs Group, salı günü 643 kişiyi yöneticiliğe terfi ettirerek tarihinin en yüksek sayıda yöneticisine ulaşmış oldu. Wall Street bankası 643 çalışanını yöneticiliğe terfi ettirerek, 2019 yılındaki yönetici sayısını %38 arıtırdı. Yeni yönetici atamaları, tek yıllarda gerçekleştiriliyor.

Wall Street Journal’ın haberine göre Goldman iki yıl önce 465 yeni yönetici ataması yaparak, maliyet kısma ve yönetici kadrosunu yenileme hedefine yönelik hamleler gerçekleştirmişti. Banka 2021 yılında ulaşılan yönetici sayısının bankanın artan çalışan sayısını ve varlık yönetimi ile ticari bankacılık birimlerine yapılan yatırımlardaki artışı yansıttığını söyledi.

Goldman’ın çalışan sayısı 2019 yılında 37,800 seviyesindeyken, bu yıl 43 bine ulaştı. Yeni yöneticilere bankanın liderlik eğitimi programına, özel yatırım fonlarına ve kişisel varlık danışmanına erişim sağlandı. Yeni yöneticilerin yaklaşık %11’i şirketin stratejik gördüğü lokasyonlarda bulunuyor. Bunlar arasında Salt Lake City, Dallas ve Hindistan yer alıyor.

Goldman yönetici kadrosunun tüm zamanların en yüksek çeşitliliğine sahip olduğunu da ifade etti. finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre yönetici kadrosunun %30’unu kadınlardan oluştururken, %5’i siyahilerden oluşuyor. 2019 yılında ise Goldman’ın yönetici kadrosunun %29’u kadındı.

Goldman geçtiğimiz ay analist beklentilerinin oldukça üzerinde gerçekleşen üçüncü bilanço açıklamasını yaptı. Bilançodaki sıçrama, anlaşmalarda artış tarafından desteklendi.

Finansın geleceğini DeFi belirleyecek

 

Güney Koreli fintek devinden göz kamaştıran halka arz

 

Salgında dijital ödeme sistemlerine güven arttı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)