BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGoldman Sachs'a göre faiz artırımı olasılığı arttı----

Goldman Sachs'a göre faiz artırımı olasılığı arttı

Goldman Sachs'a göre faiz artırımı olasılığı arttı
06 Eylül 2016 - 23:34 www.finansgundem.com

Goldman Sachs, Fed'in eylül ayında faiz artırma olasılığını yükselttiğini açıkladı.

Uluslararası yatırım bankası Goldman Sachs, ABD Merkez Bankasının (Fed) eylül ayında faiz artırma olasılığını yükselttiğini duyurdu.

Goldman Sachs'den yapılan açıklamada, Fed'in 20-21 Eylül tarihlerinde yapacağı toplantısının ardından faiz artırma olasılığı tahmininin revize edilerek yüzde 55'e yükseltildiği bildirildi.

'Yellen'ın konuşması olasılığı güçlendirdi'
Açıklamada, Fed Başkanı Janet Yellen'in 26 Ağustos'da ABD'nin Wyoming eyaletindeki Jackson Hole kasabasında yaptığı konuşmaya işaret edilerek, Yellen'in konuşmasında kullanılan "güçlü dilin" zamanlamasının, aralık ayı yerine eylül ayında Faiz artışı olasılığını güçlendirdiği ifade edildi.

Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fischer'ın da aynı gün Yellen'in açıklamalarını desteklemesinin eylülde faiz artışı ihtimalini yükselttiğinin vurgulandığı açıklamada, her iki Fed yetkilisinin açıklamalarının bu ay faiz artırmak için "planlı bir sinyal" olduğuna inanıldığının altı çizildi.

Açıklamada, geçen cuma piyasa beklentisinin altında gelen 151 binlik ağustos ayı tarım dışı istihdam verisi de yorumlanırken, düşük gelen söz konusu veriye rağmen istihdamın Fed'in 100 binlik standardının üstünde arttığı ve iş gücü piyasasında 3 aylık ortalama istihdam artışının da ağustos itibarıyla 190 binden 232 bine yükselmiş olmasının olumlu olarak görüldüğü kaydedildi.

Faiz artırma ihtimalini yüzde 25 olarak duyurmuştu
Goldman Sachs, temmuzda yaptığı açıklamada, Fed'in eylül toplantısında faiz artırma ihtimalininin yüzde 25 olarak tahmin edildiğini duyurmuştu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)