BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkGoldman Sachs: Şirketler karantinaları atlatabilir----

Goldman Sachs: Şirketler karantinaları atlatabilir

Goldman Sachs: Şirketler karantinaları atlatabilir
16 Ekim 2020 - 15:55 www.finansgundem.com

Büyük şirketler nakit topladı ve ABD Merkez Bankası tahvil piyasasını güçlendirdi

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Goldman Sachs ABD ve Avrupa şirketlerinin bu kış gerçekleşecek olan karantina dalgalarını ve diğer kısıtlamaları, faturalarını ya da borçlarını ödeme sıkıntısı çekmeden atlatabileceği yönünde tahminde bulundu.

Yatırım bankası, Atlantik’in iki yanındaki en büyük kurumsal kredi alıcılarının, bahar aylarında önümüzdeki birkaç yıl borçlarını ödeyebilecek kadar getiri elde ettiğini söyledi.

ABD Merkez Bankası da etkin bir şekilde özel sektör tahvil piyasasını güçlendirdi ve milyarlarca dolarlık tahvil alımı gerçekleştirdi. Fed’in müdahalesi kredi maliyetlerinin artarak kontrolden çıkmasının önüne geçti. Müdahale öncesinde, korona virüs krizinin başlangıcında, kredi maliyetleri yükselme eğilimindeydi.

Goldman Sachs’tan Amanda Lynam notunda, “bu yıl kurumsal likiditede Mart ayındakine benzer yeni bir geniş kapsamlı baskıyı muhtemel görmüyoruz. Bunun nedeni geçtiğimiz birkaç ayda gerçekleşen likiditeye geçiş ve fonlamanın geniş kapsamı” dedi.

Lynam’a göre, ABD şirketleri sahip oldukları nakit miktarını, varlıklarının bir kısmı olarak ikinci çeyreğin sonunda ikiye katladı. Avrupa şirketleri de nakit miktarlarını arttırdı ancak bu toplam varlıklarına kıyasla daha küçük bir oranda gerçekleşti.

Financial News’in haberine göre, küresel kredi stratejisti, “2020’nin üçüncü çeyreğinde verilen brüt borçlar yüksekti, şimdi üçüncü çeyrek bilanço açıklama dönemi geldiğinde bu verilerin daha da toparlanmasını bekliyoruz” dedi.

Tahvil piyasaları sakin kalırken şirketler o kadar çok nakit stokladılar ki Goldman Sachs, şimdi ABD’nin 2021 yılındaki yatırım kategorisi tahvillerinin %30 düşeceğini bekliyor. Banka ABD’nin yüksek getirililerininse %20 düşüş göstereceğini tahmin ediyor.

ABD ve Avrupa’da sonbaharın başlamasıyla beraber korona virüs vakalarının yeniden artış göstermesi, yeni kısıtlamalar ve yerel karantinaların daha fazla iflasa neden olarak özel sektör tahvilleri için negatif sonuçlar doğurması endişesini ortaya çıkardı.

ABD'de perakende satışlar beklentileri aştı

 

Euro Bölgesi enflasyonu düştü

 

Dünya Bankası Başekonomisti’nden finans krizi uyarısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)