BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGoldman Sachs: Küresel ekonomi fazla hızlı yükseliyor----

Goldman Sachs: Küresel ekonomi fazla hızlı yükseliyor

Goldman Sachs: Küresel ekonomi fazla hızlı yükseliyor
17 Nisan 2020 - 16:20 www.finansgundem.com

Yatırım bankası Goldman Sachs’ın stratejistleri küresel ekonomideki hızlı yükseliş konusunda uyardı. Bankaya göre piyasalarda halen aşağı yönlü risk var

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Goldman Sachs stratejistlerine göre dünya ekonomisindeki çöküşü yumuşatmak için yapılan muazzam mali ve parasal politikalara rağmen piyasalardaki ralli çok ani bir şekilde ve gereğinden fazla değerlendi.

Goldman Sach’ın Baş Küresel Varlık Stratejisti Peter Oppenheimer İngiliz basınına yaptığı sunumda, “Bizim bakış açımıza göre kısa dönemli olarak halen aşağı yönlü risk gözüküyor. Bence şu anda gördüğümüz dip noktasından itibaren gerçekleşen %25 oranındaki yükseliş ekonomik veriler ve kazanç verileri sonucunda oluşan kısa vadeli beklentilere göre fazla hızlı bir hareket oluyor” ifadelerini kullandı.

Oppenheimer tamamen karamsar da değildi. Goldman Sachs Stratejisti’ne göre salgının yayılma hızı azaldıkça yatırımcılar daha fazla özgüven kazanıyor ve aşağı yönlü hareket de bu nedenle daha sınırlı gerçekleşecek.

Merkez bankaları piyasaları destekliyor

ABD Merkez Bankası’nın (FED) tahvil alımını şirket borçlarını da kapsayacak şekilde genişletmesi ve Avrupa Merkez Bankası'nın mali politikanın hızlanması gibi teminat kriterlerini genişletmesi de piyasaları destekliyor. Oppenheimer’a göre merkez bankalarının uyguladığı politikaların etkileri görülse de ölçeği ve kapsamının benzeri görülmemiş seviyelerde olduğunu söylemek mümkün.

Goldman Sach’ın Yatırım Stratejileri Genel Müdürü Silvia Ardanga, Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) tahvil satın alma çabalarının euro bölgesindeki ülkelerin harcamalarını karşılayabileceğini öngörüyor. Buna rağmen Ardanga, “Eğer hükümet borçları daha fazla yükselirse ekonominin daha fazla desteğe ihtiyacı olacağı için programın ölçeğinin arttırılmasının gündeme geleceğini düşünüyoruz” ifadelerine de yer verdi.

Ekonomideki borç yüküne dikkat

Bankanın Portföy Yönetimi Bölümü’nde Küresel Sabit Gelir Birimi Başkanı Andrew Wilson, bir noktadan sonra yatırımcıların ortaya çıkan borç miktarına ve bunun geri ödenmesine odaklanacağını belirtiyor.

Merkez bankalarının bir noktaya kadar yüksek enflasyon oranlarını tölare edebileceğini belirten Wilson, ülkelerin sahip olacağı korkunç borç yükünden kurtulmasının bir diğer yolunun da yüksek enflasyona izin vermek olduğunu belirtti. Wilson bu süreçte yüksek vadeli tahvillerin risk oluşturabileceği konusunda uyardı.

Euro Bölgesi'nde yıllık enflasyon yüzde 0,7'ye indi

 

TCMB'den ilave korona virüs tedbirleri

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)