BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkGoldman Sachs: Küçük şirketler krediye erişemeyebilir----

Goldman Sachs: Küçük şirketler krediye erişemeyebilir

Goldman Sachs: Küçük şirketler krediye erişemeyebilir
14 Ekim 2020 - 15:46 www.finansgundem.com

ABD yatırım bankası Goldman Sachs analistleri, ilerleyen aylarda küçük şirketlerin durumlar kötüleştiği takdirde krediye kolayca erişemeyebileceğini söyledi

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’de korona virüs pandemisi döneminde ayakta kalabilmek için krediye erişim sağlamak söz konusu olduğunda, küçük ve büyük şirketler arasında “büyük” ve “sıra dışı” bir uçurum var. 12 Ekim tarihinde gönderilen notta, Goldman Sachs analistleri, bu eşitsizliği açıklamak için, ABD Merkez Bankası’nın kurumsal kredi piyasalarındaki müdahalesine dikkat çekti. Fed büyük şirketlerin çıkarına olacak bir şekilde kurumsal tahvilleri desteklerken, banka kredileri için benzer bir destek yok. Bu da daha küçük şirketlere zarar veriyor.

Not, küresel çapta hükümetlerin, ekonomik zararı dengelemek ve kamu sağlığı krizinin yayılımını kontrol altına almak için daha ileri politika önlemleri aldığı bir dönemde yazıldı. Goldman analistleri

“büyük şirketler kurumsal tahvil piyasasında krediye kolayca erişim sağlarken, kredi dağılımının korona virüs pandemisinin başlangıcındaki sert genişlemesi tersine döndü”

dedi. Raporun devamında, “ancak küçük şirketler bankalardan kredi alırken çok daha katı koşullarla karşılaşıyor” ifadeleri kullanıldı.

Financial News’in haberine göre ABD’de Fed’in kurumsal tahvil piyasalarına müdahalesi, kredi alanların makul şartlarda likiditeye erişimini sağladı. Büyük şirketler likidite pozisyonlarını, gelirlerinde yaşanan düşüşe rağmen güçlendirdi ve böylelikle iflasların önüne geçildi. Diğer yandan, küçük şirketler, pandeminin ilk dalgasını daha hafif atlatsalar da, kredi alım koşulları sertleştiği için krediye erişim sağlamakta güçlük çekebilirler. Küçük şirketlerin kredi alabilmesi için, bankaların bu riske katılmayı kabul etmesi gerekiyor.

Goldman analistleri,

“en fazla zorluk çeken sektörlerde, küçük şirketler için önümüzdeki aylar riskli. Koşullar kötüye giderse, bu şirketlerin krediye kolayca erişim sağlayıp sağlayamayacakları ya da reel sektör programının bir çözüm sunup sunmayacağı belirsiz”

dedi. Açıklamanın devamında “parasal yardımın geri çekilmesi önümüzdeki aylar için bazı riskler ortaya çıkardı. Bundan sonra seçim sonuçlarından bağımsız olarak küçük şirketler için bir ekonomik teşvik bekliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

JP Morgan ve Citigroup en kötüsünün aşıldığını düşünmüyor

 

Deutsche: MB sıkılaştırmasıyla faizler pozitif bölgeye geçti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)