BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkGoldman Sachs Londra’nın dışına taşıyor----

Goldman Sachs Londra’nın dışına taşıyor

Goldman Sachs Londra’nın dışına taşıyor
14 Nisan 2021 - 17:14 www.finansgundem.com

Londra’daki yüksek maaş ücretlerinden uzaklaşarak yetenek havuzunu genişletmeye çalışan Goldman Sachs Birmingham’daki yeni ofisi için yüzlerce çalışan işe alacak


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’li bankacılık devi Goldman Sachs Londra merkezindeki çalışanlarını Birmingham’a kaydırmaya hazırlanıyor. Goldman yeni bölgesel ofisi için yüzlerce yeni personeli de kadrosuna katmaya hazırlanıyor.

Financial News’in haberine göre ABD’li bankacılık devi West Midlands kentinde bir teknoloji merkezi kurarak rakipleri HSBC ve Deutsche Bank’a katılacaklarını ve yeni Birmingham ofisini 2021’in üçüncü çeyreğinde açmayı planladığı belirtiliyor.

Goldman Sachs’tan yapılan açıklamada Birmingham'daki ofisi için personel işe alacağı ve Londra'daki merkezindeki personellerin yerel ofise transfer edeceği belirtildi. Banka, ofis çalışmalarına teknoloji alanındaki personelini taşıyarak başlayacak. Ancak habere göre, Gooldman önümüzdeki yıllarda çalışmalarını birden fazla bölümde genişletmeyi ve çoğunlukla bölgede ikamet eden personeli işe almayı planlıyor.

Goldman Sachs International CEO’su Richard Gnoddle konuyla ilgili açıklamasında, “Birmingham'da yeni bir ofis kurmak, İngiltere'deki konumumuzu çeşitlendirecek ve yerel alanda geniş ve derin bir yetenek havuzuna erişmemizi sağlayacaktır. İngiltere’deki varlığımızı geliştirmek ve küresel müşterilerimiz için hizmetlerimize devam etmek konusunda muazzam bir fırsat görüyoruz” dedi.

Londra finans merkezinde bulunan büyük yatırım bankaları, bu kadar büyük maaşlar ödemek zorunda kalmadan bir yetenek havuzuna erişmek için işlevleri uzun zamandır Londra dışına diğer İngiltere şehirlerine taşımayı planlıyorlardı. Finansgundem.com’un derlediği verilere göre son yıllarda giderek daha fazla Doğu Avrupa’ya kaydırılan teknoloji çalışanları, bu hamlelerin göstergesi niteliğini taşıyor.

Goldman Sachs’tan rekor bilanço açıklaması

 

JPMorgan bilançosu beklentilerin üzerinde

 

İngiliz şirketlerinin Brexit pişmanlığı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)