BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkGoldman Sachs ikramiyeleri yüzde 66 düşürdü----

Goldman Sachs ikramiyeleri yüzde 66 düşürdü

Goldman Sachs ikramiyeleri yüzde 66 düşürdü
11 Mayıs 2022 - 16:29 www.finansgundem.com

2021 yılında rekor sözleme bankacılığı bilançoları elde eden yatırım bankası Goldman Sachs bu yılki zayıf M&A performansının ardından ikramiyeleri düşürüyor


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Sözleşme bankacılığı ücretlerinin düşüşüyle birlikte Goldman Sachs Londra merkezli çalışanlarına ikramiyeler için harcayacağı tutarı %66 oranında azalttı.

Financial Times’ın haberine göre ABD bankası, Goldman Sachs International şubesindeki çalışanları için ilk çeyrekte ikramiye maliyetlerinin 1 milyar dolarlık kısmını azalttı. Söz konusu rakam 2022'de personel ikramiyelerine ne kadar harcamayı beklendiği konusundaki ilk işaretleri gösteriyor.

Habere göre dev Wall Street bankasında 2021’in ilk çeyreğinde ikramiyeler için ayrılan 1,6 milyar dolar 2022’nin aynı döneminde 539 milyon dolara düşürüldü. Goldman Sachs geçtiğimiz yıl yatırım bankacılığı alanında rekor yılına hazırlanıyordu. Son rakamlara göre yılın ilk üç ayında yatırım bankacılığı için ortalama ikramiye ödemelerini 142 bin 141 dolara getiriyor. 2021 yılının aynı döneminde ise ikramiyeler 400 bin dolar civarındaydı.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre bankalar, yıl sonu ikramiye ödemelerine hazırlık yapmak için her çeyrekte çalışan maliyetlerini biriktirir. Goldman Sachs International'ın çalışan sayısı geçtiğimiz yıla göre yaklaşık 100 kişi azalarak 3.792'ye düştü. Goldman Sachs raporunda daha geniş çaplı bazı geliştirmeler yapılmaması halinde, bankanın tazminat maliyetlerinin %41'lik bir azalma ile 723 milyon dolar olacağı belirtiliyor.

Goldman Sachs’ın tazminat maliyetleri ilk çeyrekte %36 azalarak 4,1 milyar dolara geriledi. Banka, 2021 yılında Londra personeline yıllık %21 artışla ortalama 828.564 dolar ödemişti.

Goldman’ın Avrupa’daki sözleşme bankacıları, bankanın küresel rakamlarından çok daha keskin bir düşüş gördü. Bankaya 2022'nin ilk çeyreğinde 295 milyon dolar kazandıran sözleşme bankacılığı, geçen yılın aynı döneminde getirdiği 653 milyon dolara göre %55'lik bir düşüş gösterdi. Goldman’dan yapılan açıklamada bankanın ilk çeyrek elde ettiği ücretlerin hem sigorta hem de satın alma ve şirket evliliği (M&A) alanında önemli ölçüde düştüğü belirtildi.

Küresel olarak, Goldman Sachs'ın yatırım bankacılığı geliri ilk çeyrekte 2,4 milyar dolar oldu. Bu rakam %36'lık bir düşüşü işaret ediyor. Banka hisse senedi sermaye piyasası ücretlerinde ise %83’lük gerileme kaydetti.

Dealogic verilerine göre, geçen yıl M&A sözleşmelerinde 130 milyar dolarlık işlem ücretleriyle rekor bir yıl geçirildi. Söz konusu tablo, sözleşme bankacıları için büyük talep yarattı ve bankaları ikramiye harcamalarını artırmaya zorladı.2022'de ise şu ana kadar, Avrupa'daki sözleşme ücretleri %35 oranında düşerek 6,8 milyar dolara geriledi. Küresel çapta M&A ücretleri ise %37 oranında düştü.

Sözleşmelerdeki düşüşe rağmen, Goldman Sachs’ın yatırım bankacılığı gelirleri sabit gelirli döviz ve emtia ticareti gelirleri ile arttı. Banka, 2022'nin ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre %61 daha fazla gelir elde etti ve gelirlerini 1,7 milyar dolar çekti. Hisse senedi işlem ücretleri %9 oranında azalan bankanın bu alandaki gelirleri ise 1,2 milyar dolar oldu.

Bankanın 2022'nin ilk çeyreğindeki toplam gelirleri %4 artarak 3,5 milyar dolara yükseldi. Goldman'ın uluslararası operasyonundaki maliyetler 1,6 milyar dolar düştüğü için kâr iki katından fazla artarak 1,4 milyar dolara yükseldi.

Goldman Sachs, ABD'deki resesyon ihtimalini açıkladı

 

Goldman Sachs bilançosunu açıkladı

 

Bankacılık sektöründe çalışan sayısı azaldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)