BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkGoldman Sachs Hindistan’daki çalışanlarına aşı dağıtacak----

Goldman Sachs Hindistan’daki çalışanlarına aşı dağıtacak

Goldman Sachs Hindistan’daki çalışanlarına aşı dağıtacak
30 Nisan 2021 - 17:17 www.finansgundem.com

ABD’nin en büyük yatırım bankalarından birisi olan Goldman Sachs korona virüsün pençesinde olan Hindistan’daki binlerce çalışanına bedava aşı sağlayacağını duyurdu. Goldman Hindistan’ın Kovid’le mücadelesi içinse 10 milyar dolarlık yardım yapacak


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Goldman Sachs, Hindistan'daki binlerce personeline Kovid-19 aşısı imkanı sağlayacak. Banka virüs kaynaklı enfeksiyonlar ve ölümlerin had safhaya ulaştığı ülkeye yardım çalışmalarını arttırıyor.

Financial News’in haberine göre ABD'li yatırım bankası, Hindistan’ın Bengaluru kentindeki yaklaşık 7 bin kişiyi istihdam ettiği üç ofisindeki çalışanlarına ücretsiz aşı imkanı sağlayacağını açıkladı. Dev banka aşı çalışanlarına yaptığı aşı yardımının yanı sıra ülkedeki sağlık tesislerini desteklemek için 10 milyar dolarlık yardım taahhüdünde bulundu.

Hindistan'daki Kovid-19 vakaları son bir ay içerisinde korkutucu derecede arttı. Finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre, ülkede son bir hafta içindeki ortalama günlük toplam vaka sayısı 340.000 civarında. Ölümlerin 200 bin’i aştığı ülkede sağlık sistemi durma noktasına geldi. Ülkede resmi olarak bildirilmeyen rakamlar nedeniyle ölü sayısının çok daha fazla olabileceği belirtiliyor.

Hastalar için hayati önem taşıyan sıvı oksijen kaynakları ülkede kritik derecede azalırken, ABD, İngiltere, Singapur, Yeni Zelanda, Rusya ve Fransa’nın da aralarında bulunduğu birçok ülke acil tıbbi yardım gönderme taahhüdünde bulundu.

Goldman Sachs’ın sağlayacağı 10 milyon dolarlık yardım Hindistan'daki Bengaluru, Haydarabad, Mumbai ve Yeni Delhi gibi büyük şehirlerde ön cephedeki sağlık tesisleri için kullanılacak. Açıklamaya göre yardımların aynı zamanda ülkedeki ekonomik iyileşmenin sağlanması için de kullanılacağı belirtildi.

Goldman CEO’su David Solomon konuyla ilgili açıklamasında, “Pandeminin başlangıcından bu yana firmamız, yaşadığımız ve çalıştığımız yerler de dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki topluluklara nasıl yardımcı olabileceğimize odaklanmıştır. Hindistan Goldman Sachs’ın üç ofisine ev sahipliği yapmaktadır ve şirketimizin destek ve yardımını sağlamak ve krize karşı cevap vermek gibi bir sorumluluğumuz bulunmaktadır” ifadelerine yer verdi.

LinkedIn'de yapılan açıklamada, Goldman'ın Hindistan'daki çalışanlarına, ofislerinde veya diğer sağlık merkezlerinde aşılara ücretsiz erişim imkanı sunulacağı belirtildi. Aşıya ulaşımın gönüllülük usulüne bağlı olacağı belirtilirken çalışanların Kovid-19’la ilgili tedavilerinin karşılanması için sağlık sigortası ödemelerinin de arttırılacağı açıklamaya eklendi.

Hindistan’ın milyarderleri sığınaklara kaçtı

 

ABD’nin Hindistan’a gönderdiği Kovid-19 yardımı ulaştı

 

Aşı karşıtı doktor Kovid-19'dan öldü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)