BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGoldman Sachs: Doların rezerv para rolü risk altında----

Goldman Sachs: Doların rezerv para rolü risk altında

Goldman Sachs: Doların rezerv para rolü risk altında
28 Temmuz 2020 - 15:52 www.finansgundem.com

Goldman Sachs, bazı risklere dikkat çekerek, doların uluslararası rezerv para rolünün tehdit altında olduğunu kaydetti

Goldman Sachs Group Inc., ABD dolarının küresel rezerv para olarak rolünün, altın fiyatlarında son dönemde görülen güçlü yükselişin işaret ettiği üzere, tehdit altında olduğunu kaydetti.

Goldman stratejistleri, doların aralarında Fed'in "enflasyonist eğilime" doğru yönelebileceği, siyasi belirsizlikteki artış ve ABD'de korona virüs vakalarında diğer bir artışa ilişkin güçlenen edişeler dahil bazı risklerle karşı karşıya olduğunu kaydettiler. Stratejistleri ayrıca, pandemi sonucu artan borç miktarının dolarda değer kaybı korkularına neden olabileceğini de belirttiler.

Aralarında Daniel Sharp'ın yer aldığı Goldman stratejistleri, "Doların rezerv para olarak ömrüne ilişkin gerçek endişeler ortaya çıkmaya başladı," dedi ve "Altın, özellikle hükümetlerin kendi para birimlerinin değerlerini düşürdükleri ve reel faizleri tüm zamanların en düşük seviyelerine ittikleri içinde bulunduğumuz bu dönem gibi zamanlarda, 'nihai merci' para birimi durumunda," değerlendirmesinde bulundu.

Artan Borç Yükü

Goldman için, şimdilerde ülke GSYH'sının yüzde 80'ini aşan ABD'de ve diğer ülkelerdeki artan borç yükü, merkez bankaları ve hükümetlerin enflasyonun hızlanmasına izin verme riskini güçlendiriyor.

Goldman stratejistleri, "Sonuç olarak genişleyen bilanço büyüklükleri ve büyük miktarda para yaratma, değer kaybı korkularını artırıyor" dedi. Stratejistler, "Bu durum, gelecekte bir zaman, ekonomik faaliyetin normale dönmesinin ardından, merkez bankaları ve hükümetlerin biriken borç yükünü azaltmak amacıyla enflasyonun yükselmesine izin vermeleri için bir teşvik oluşturabilir" şeklinde görüş bildirdi.

Fed çarşamba günü politika kararını açıklayacak. Goldman ABD'de reel faizlerin düşmeye devam etmesini ve bunun da altını daha da güçlendirmesini bekliyor.

Golman Sachs'tan dikkat çeken altın tahmini

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)