BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkGoldman Sachs CEO’sundan bomba itiraf----

Goldman Sachs CEO’sundan bomba itiraf

Goldman Sachs CEO’sundan bomba itiraf
12 Haziran 2014 - 08:07 www.finansgundem.com

Goldman Sachs CEO’su Lloyd Blankfein kendisini zamanının çoğunluğunu endişe ve kötü senaryolarla geçiren bir paranoyak olarak tanımladı

Dünyanın en büyük ve güçlü bankalarından Goldman Sachs yıllarca en başarılı bankacı seçilen CEO’su Lloyd Blankfein, kendisinin fonksiyonel bir paranoyak olduğunu söyledi.

MUTSUZ BİR YAŞAMIM VAR

ABD televizyonlarının önemli isimi Charlie Rose’a konuk olan CEO, “Gece yarısı ya da sabahın erken saatlerinde telefonlar çaldığında hemen ‘Tanrım, ne oldu acaba?’ diye endişeleniyorum’ dedi. Blankfein, “Zamanımın yüzde 98’ini endişe ederek geri kalan yüzde 2’lik kısmın da kötümser senaryolar yazdığım mutsuz bir yaşamım var” diye devam etti.

YÜKSEK FONKSİYONLU PARANOYAK

CEO, Rose’un, “Sizin tam olarak göreviniz nedir?” şeklindeki sorusu üzerine, “Kişisel olarak, sanırım ben yüksek fonksiyonlu bir paranoyağım” dedi. Blankfein, “Yüksek fonksiyonlu kısmı üzerinde durmazsak, kesinlikle paranoyağım” diye devam etti.

RİSK YÖNETİMİNDEYİM AMA…

CEO, “Evet, aslında risk yönetimi işindeyim ama olayların önünü ya da arkasını görebileceğimi pek dikkate almıyorum” dedi. Charlie Rose’un “Ama sizin şirketiniz geleceği anlayıp, alınacak risklere göre analizler hazırlama konusunda oldukça ünlü değil mi?” şeklindeki sorusuna Blankfein, “Size şunu itiraf edeyim, aslında biz şirket olarak geleceği daha az öngörüp, beklenmedik olaylar karşısında neler yapılabileceğini tahmin etmede daha iyi olmak istiyoruz” şeklinde yanıt verdi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)