BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkGoldman Sachs bu yaz stajyerleri ofiste istiyor----

Goldman Sachs bu yaz stajyerleri ofiste istiyor

Goldman Sachs bu yaz stajyerleri ofiste istiyor
11 Mart 2021 - 15:22 www.finansgundem.com

Korona virüs pandemisiyle birlikte yaygınlaşan uzaktan çalışma süreci dev Wall Street bankalarının işe alım sürecine zarar veriyor. Goldman Sachs bu yaz yeni başlayacak stajyerlerin eğitim sürecinin yüz yüze olmasını hedefliyor


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Goldman Sachs binlerce stajyer çalışanının bu yaz ofise dönmesini planlıyor. Dünyanın en büyük yatırım bankaları geçtiğimiz yıl korona virüs pandemisinin tüm dünyaya yayılmasıyla birlikte bankalar için hayati öneme sahip olan işe alım sürecini internet üzerinden yapmak zorunda kalmıştı.

Financial News’in haberine göre ABD bankası bu yaz gelecek olan analistlerine staj sürecinin yüz yüze olmasını beklemelerini açıkladı. Söz konusu hamle dev bankanın eğitim programlarını sanal olarak başlatması beklenilen Wall Street’teki rakiplerine göre farklı bir yol çizdiğini gösteriyor.

Wells Fargo Kurumsal ve Yatırım Bankacılığı Birimi’ndeki stajyerler sanal formata bağlı kalırken, Morgan Stanley yaz programının çevrimiçi olarak başlamasını beklediğini açıklamıştı.

Ancak Goldman, Kovid-19 vaka sayısı oranlarına bağlı olarak bu planda değişikliğe gidebilir. Goldman her yıl dünya çapında on binlerce başvurudan yaklaşık 3.000 stajyer alıyor.

Geçen yıl Nisan ayında Morgan Stanley, Kovid vakalarının dünya çapında yükselmesiyle yaz staj programının büyük bir kısmını çevrimiçi hale getireceğini söyleyen ilk büyük yatırım bankası olmuştu. Birçok banka bu yöntemi hızla takip etse de Citigroup stajyerlerinin %75’i için tam zamanlı teklif taahhüt etti ve JPMorgan ve Goldman Sachs çevirimiçi programa geçişle birlikte programlarının süresini kısa tutmayı tercih etti.

Çok az banka, genellikle yeni mezunların işe alımlarının büyük kısmını sağlayan bu yılki yaz staj programları için resmi planlarını açıklamış olsa da üst düzey yöneticilerin gençlerin eğitim fırsatları için ofise dönmelerini sağlamak konusundaki arzuları sürekli olarak görülüyor.

Goldman Sachs CEO’su David Solomon yakın tarihli bir konferansta yaptığı konuşmada, evden çalışmanın "mümkün olan en kısa sürede düzelteceğimiz bir sapma" olduğunu söyledi. Solomon, bu yöntemin giriş seviyesi roller için özel bir endişe kaynağı olduğunu da sözlerine ekledi.

Solomon açıklamasında, “Yaz aylarında Goldman Sachs'a uzaktan eğitimle gelen başka bir genç sınıfı görmek istemediğim gerçeğine çok odaklandım” ifadelerine yer verdi.

Eylül ayında büyük yatırım bankalarında kariyerlerine başlayacak analistlerin çoğu, zamanlarının büyük bir kısmını küresel çaptaki ikinci Kovid-19 dalgasının ortasında evden çalışarak geçirdi. Birçok kişi sıkışık dairelerde, ilk kez aile evlerinden uzakta mücadele verirken, bankalar da dahil edebilmek için ellerinden geleni yaptılar.

JPMorgan çalışanları için sanal boks dersleri ve 'kaçış odası' oyunları etkinlikleri oluşturdu. Goldman Sachs ise gençleri üst düzey bankacılarla eşleştirdi ve mentörlük için kahve toplantıları başlattı. Citigroup ise genç çalışanlarını monitörlerinden uzaklaştırmak için yürüyüş toplantıları yapmayı değerlendiriyor.

Genç bankacılar kaçmasın diye yapmadıkları kalmadı

 

Dev bankalar daha az ofise ihtiyaç duyuyor

 

ABD tahvillerinde beklenti yükseliyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)