BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiGoldman Sachs 4. çeyrek büyüme öngörüsünü açıkladı----

Goldman Sachs 4. çeyrek büyüme öngörüsünü açıkladı

Goldman Sachs 4. çeyrek büyüme öngörüsünü açıkladı
12 Ağustos 2019 - 13:41 www.finansgundem.com

Goldman Sachs, dördüncü çeyrek küresel ekonomik büyüme öngörüsünü revize etti

ABD merkezli yatırım bankası Goldman Sachs, dördüncü çeyrek küresel ekonomik büyüme öngörüsünü 20 baz puan düşürerek yüzde 1.8’e indirdi.

Bankanın Pazar günü müşterilerine gönderilen notunda, ABD ve Çin arasındaki ticari gerilimlerin artması ve iki ülke arasında 2020 ABD Başkanlık seçimleri öncesi bir anlaşmaya varılmasının olası olmaması beklentisiyle söz konusu öngörünün düşürüldüğü belirtildi.

Goldman Sachs Baş Ekonomisti Jan Hatzius, revizyonla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:
“Ticaret savaşının büyümeye yönelik etkisinin arttığını düşünüyoruz. Bu değişimde, güven ve belirsizliğin yanında finansal piyasaların son ticari gelişmelere yönelik tepkileri etkili oldu.

“Politika belirsizliği, şirketlerin söz konusu sürecin çözülmesi beklenirken sermaye harcamalarını azaltmalarına yol açabilir. Buna bağlı olarak, iş güveni etkisi ve ticari gelişmelerin ardından artan kötümser görünüm, şirketlerin daha az yatırım, işe alım ve üretim yapmasına sebep olabilir.”

ABD’in 1 Eylül’de Çin’e yeni ek gümrük vergileri uygulayacağını duyurmasının ardından hisse senedi piyasalarında büyük kayıplar izlenirken, Hatzius durgunluk risklerinin arttığını ekledi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)