BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGoldman: İran nükleer anlaşması olası değil----

Goldman: İran nükleer anlaşması olası değil

Goldman: İran nükleer anlaşması olası değil
17 Ağustos 2022 - 07:59 www.finansgundem.com

İran, AB ve ABD arasında bir nükleer anlaşmayı hareketlendirecek bir anlaşmanın kısa sürede yapılması olası görünmüyor ve bir anlaşmaya yapılsa bile ek petrol gelecek yıldan önce piyasaya girmeyecek.

Goldman Sachs Group Inc.'e göre, İran, AB ve ABD arasında bir nükleer anlaşmayı canlandıracak bir anlaşmanın yakın vadede yapılması pek mümkün görünmüyor ve bir anlaşmaya varılsa dahi ek petrol gelecek yıldan önce piyasaya ulaşmayacak.

Banka analistlerin hazırladığı bir notta, "Bizim görüşümüz, kısa vadede, karşılıklı yarar sağlayan bir çıkmazla bir anlaşmanın hala olası olmadığı yönünde" denildi. Analistlar, bir atılım olsa bile, petrolün en erken 2023'ün başına kadar geri dönme olasılığı düşük olan “aşamalı bir uygulama” olacağını söylediler.

Petrol piyasalarında fiyatlar, eski ABD Başkanı Donald Trump tarafından terk edilen Kapsamlı Ortak Eylem Planı'nı kurtarmak için bir anlaşmaya varılabileceği ihtimaliyle son günlerde aşağı yönde hareket ediyor. Bir anlaşmanın Tahran'ın ABD yaptırımları olmadan ham petrol ihracatına devam etmesinin önünü açabileceği göz önüne alındığında, küresel gösterge Brent Salı gününü Şubat'tan bu yana en düşük seviyesinden kapattı.

1 milyon varil ihracat

Analistler, şu anda, özellikle ABD'nin sağlayamadığı ve sağlayamadığı süreklilik garantileriyle ilgili engellerin devam ettiğini söyledi. Buna ek olarak, İran'ın halihazırda günde yaklaşık 1 milyon varil ihracat yaptığı ve orta vadeli nükleer hedeflere doğru ilerleme kaydettiği göz önüne alındığında, anlaşmak için "zayıf teşviklere" sahip olduğunu söylediler.

Analistler İran arzının geri dönüşünün, bankanın mevcut 2023 Brent tahminini varil başına 5 ila 10 dolar arasında azaltacağını söylediler.

ABD ve İran nükleer anlaşma için masada: Enerji krizine çözüm olacak mı?

 

İran nükleer görüşmeler konusunda 'iyimser'

 

İran nükleer müzakereler devam ederken uzaya roket fırlattı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)