BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGoldman ile Socar'dan 1,3 milyar dolarlık ortaklık----

Goldman ile Socar'dan 1,3 milyar dolarlık ortaklık

Goldman ile Socar'dan 1,3 milyar dolarlık ortaklık
14 Ağustos 2015 - 16:24 www.finansgundem.com

Goldman Sachs ile Socar toplam sermayenin yüzde 13'üne karşılık gelen hisse alımı konusunda anlaştı

Socar ve Goldman Sachs 1,3 milyar dolarlık ortaklık sözleşmesine imza attı. 
Socar'dan KAP'a yapılan açıklamada Goldman Sachs ve JP Morgan (JPM) birlikte; Goldman Sachs International'ın (iştirakleriyle birlikte "GS"), 1,3 milyar dolar karşılığında Socar'ın bağlı ortaklığı ve hakim ortağı Socar Turkey Enerji A.Ş.'nin toplam sermayesinin yüzde 13'üne karşılık gelecek şekilde 890,6 milyon adet yeni çıkarılacak adi hisse ("Hisse") alması konusunda anlaşma sağlandığı duyuruldu.

Söz konusu hisselerin değerinin 1,3 milyar doların altına düşmesine karşı Goldman Sachs'ın korunmasını teminen eş zamanlı olarak STEAŞ ve SOCAR'ın bağlı ortaklığı Sermaye Investments Limited'in ("SIL") her biri ile 6 yıl süreli satma opsiyonu konusunda da anlaşmaya varıldı.

Açıklamada, "Satma hakkının SIL ile uygulanmasında, SIL, STEAŞ'ın toplam sermayesinin %3'üne karşılık gelen, yaklaşık 205,5 milyon Hisse'yi, 300 milyon USD ve üzerine eğer STEAŞ satın alma opsiyonu kapsamındaki Hisselerin  satın alma fiyatı 1 milyar USD'nin altında olursa aradaki farka karşılık gelen USD cinsinden bir tutarı ekleyerek satın alacaktır. Satma opsiyonunun kullanılması öncesinde SIL minimum bir getiriyi karşılayacaktır. SIL ayrıca STEAŞ'ın, satma opsiyonu kapsamındaki yükümlülüklerini garanti edecektir.

SIL'in kendi satma opsiyonu ve STEAŞ'ın satma opsiyonuna ilişkin verdiği garanti kapsamındaki yükümlülüklerini yerine getirebilmesini teminen, SOCAR maksimum 1,3 milyar USD'ye kadar SIL'e sermaye koyma taahhüdünde bulunmuştur" ifadeleri kullanıldı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)