BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGoldman: Emtia fiyatları yüzde 20 düşebilir----

Goldman: Emtia fiyatları yüzde 20 düşebilir

Goldman: Emtia fiyatları yüzde 20 düşebilir
14 Mart 2015 - 08:25 www.finansgundem.com

Goldman Sachs, petroldeki rallinin yavaşlaması ile emtia fiyatlarında yüzde 20 düşüş olabileceği tahmininde bulundu.

Goldman Sachs'a göre, artan arzın petrol ve bakır fiyatlarını aşağı çekmesi üzerine, emtia fiyatları yüzde 20 gerileyebilir.
Jeffrey Currie'nin de aralarında bulunduğu analistlerin 13 Mart'ta kaleme aldığı raporda, petrole bağlı ETF'lere ciddi sermaye akışı olması sayesinde fiyatların ralli yaptığı tespiti yer alırken, piyasaların arz açısından yoğun olduğu ve ham petrol stoklarının artmayı sürdüreceğinin tahmin edildiği belirtildi. Bankaya göre emtia yatırımcıları 12 ay boyunca ellerindeki varlıkları tutmaları halinde yüzde 4.5 getiri sağlayacak.
Raporda "Son dönemde petrol ETF'lerinde yaşanan giriş çok erken oldu ve tersine dönebilir. Henüz fiyatların dip noktasını gördüğünü düşünmüyoruz" tespitleri yer aldı.
Standard & Poor's GSCI emtia endeksi Ocak ayında 6 yıla yakın sürenin düşüğünden yüzde 7.5 toparlandı. Toparlanmada, ABD üretimindeki düşüşün küresel arz fazlasını azaltacağı ve talebin yeniden arttığı yönündeki söylentiler etkili oldu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)