BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGoldman, doğalgaz fiyat tahminini düşürdü----

Goldman, doğalgaz fiyat tahminini düşürdü

Goldman, doğalgaz fiyat tahminini düşürdü
02 Kasım 2022 - 11:11 www.finansgundem.com

Goldman Sachs, Avrupa’da ülkelerin geçici olarak tedarik üstünlüğü sağlamasıyla, bölgede gaz fiyatlarının önümüzdeki aylarda yüzde 30 civarında düşeceğini öngörüyor.

Goldman Sachs, Avrupa doğalgaz fiyatlarının önümüzdeki aylarda yüzde 30 düşmesini bekliyor.

Avrupa’da gösterge doğalgaz fiyatı (TTF) Salı günü megavat saat başına yaklaşık 120 eurodan işlem gördü. Ancak Goldman Sachs tarafından geçen hafta yayınlanan araştırma notuna göre, aynı gösterge fiyatın 2023'ün ilk çeyreğinde megavat saat başına 85 euroya düşmesini bekliyor.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali ve ardından Avrupa'nın enerji tedariği üzerinde oluşan baskılar, ağustos ayında fiyatları megavat saat başına 340 euronun üzerinde tarihi seviyelere çıkarmıştı.

Bloomberght'te yer alan habere göre, Avrupa'nın gaz deposunun temelde bu kış sezonu için dolu olması, sonbaharın beklenenden daha ılıman geçmesi, buna bağlı olarak yoğun kullanım döneminin başlamasının gecikmesi ve aşırı yüksek sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) arzı, gaz fiyatlarında yaşanan soğumanın nedenleri olarak görülüyor.

Son raporlar, Avrupa'da LNG kargolarını boşaltmayı bekleyen yaklaşık 60 gemiye işaret ederken Gas Inftastructure Europe (Avrupa Gaz Altyapısı) tarafından derlenen en son verilere göre, Avrupa'daki depolama seviyeleri yüzde 94 seviyesinde gerçekleşiyor.

Yakın vadede, yaşam maliyeti krizinin bir kısmını hafifletebilecek düşük gaz fiyatlarına ilişkin bir iyimserlik mevcut. Öte yandan orta vadede arzı güvence altına almaları için Avrupalı ​​liderler üzerinde çok fazla baskı bulunuyor.

Goldman Sachs analistleri araştırma notunda, "Emtia ekibimiz, depolama seviyeleri yeniden inşa edildiğinden önümüzdeki yaz keskin bir şekilde yükselmeden önce ilk çeyrekte 85 euroya kadar düşüş öngörüyor" dedi. Tahminleri, fiyatların temmuz ayı sonuna kadar megavat saat başına 250 euronun biraz altına yükseleceğine işaret ediyor.

Goldman Sachs 'tan petrol tahmini

 

Goldman Sachs, altın fiyatında ciddi yükseliş bekliyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)