BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisGoldman destekli fintekten Facebook’a boykot----

Goldman destekli fintekten Facebook’a boykot

Goldman destekli fintekten Facebook’a boykot
07 Ocak 2022 - 15:56 www.finansgundem.com

Goldman Sachs’ın desteklediği fintek şirketi Starling Bank, Facebook’ta reklam vermeme kararı aldı. Şirketin CEO’su bankanın “sahtekarlar” tarafından reklam verilen bir platformu kullanmayacağını açıkladı.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Goldman Sachs’ın da desteğini alan fintek şirketi Starling Bank CEO’su Anne Boden yeni yıla Facebook yönetimine sert bir mesaj ileterek başladı. Boden Facebook’un Starling Bank’tan reklam alabilmesi için, “sahtekarlardan” kurtulması gerektiğini söyledi. Londra merkezli Starling’i destekleyen yatırımcılar arasında Goldman Sachs da yer alıyor. Şirket Facebook ve Instagram’a verdiği reklamları geri çekti ve şirketin platformda bulunan sahtekarları önlemek için herhangi bir adım atmadığını iddia etti.

Boden, “müşterilerimizi ve markamızın bütünlüğünü korumak istiyoruz” dedi. Devamında, “müşterilerimizin ve diğer bankaların müşterilerinin birikimlerinin peşinde olan sahtekarlarla yan yana bulunacağımız bir platformda reklam vermek için ücret ödemeyeceğiz” ifadelerini kullandı.  Yakın zamanda adını Meta olarak değiştiren Facebook, Starling’in tepkisini aralık ayının ortalarında çekmeye başladı.

Bloomberg’in haberine göre geçtiğimiz yıl Starling, Goldman Sachs ve diğer yatırımcılardan 300 milyon pound’un üzerinde yatırım almasının ardından 1 milyar doların üzerinde değere ulaşarak unicorn statüsü kazandı. Dijital banka uzun süredir hizmetlerini tanıtmak amacıyla sosyal medyayı aktif bir şekilde kullanıyor ve 2020 yılının sonuna kadar Meta’nın ana platformlarında reklam vermek için yüz binlerce pound harcadı. Bu harcamalar geçtiğimiz 12 ayda giderek azaldı ve nihayetinde şirket Facebook ve Instagram’a reklam vermeme kararı aldı.

Boden Starling’in büyük teknoloji şirketlerine, ‘sahtekarların’ aktivitelerine son vermeleri için baskı yaptığını söyledi. Google’ın ağustos ayında İngiltere Finansal Yürütme Otoritesi (FCA) tarafından onaylanmamış finans kurumlarının reklamlarını yayınlamama kararına işaret etti. Boden, “Facebook aralık ayında platformda bu tür kurumların reklamlarını engellemek için Google’a benzer bir hamle yapacağının sinyallerini verdi” dedi. Devamında, “halen bu girişimin ne zaman ve ne şekilde gerçekleşeceğini öğrenmek için bekliyoruz” ifadesini kullandı.

FCA da, sahtekarların dolandırıcılık tezgahlarının tanıtımı için sosyal medyayı kullanmasıyla ilgili endişelerini dile getirdi. finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre geçtiğimiz yıl mayıs ayında FCA Piyasa Denetimi ve Yaptırım Direktörü Mark Steward, 2020 yılında kurumun potansiyel dolandırıcılık vakalarıyla ilgili 1,204 uyarı verdiği açıkladı. Bu rakamın ise bir önceki yıla kıyasla %100 artışa işaret ettiğini dile getirdi. Steward, FCA’nın konuyla ilgili sosyal medya şirketleriyle iletişim halinde olduğunu söyledi.

Boden, “bu platformların suçtan kar etmesi ve hukukun erişiminin dışında kalması doğru değil” dedi. Geçtiğimiz ay İngiltere’de bulunan büyük teknoloji şirketlerini temsil eden TechUK Facebook, Twitter ve Microsoft’un dolandırıcıların reklamlarını engellemek için önlemler almaya başlayacağını açıkladı. Facebook’ta uygulama bu yıl başlayacak. Reklam boykotuna devam eden Starling ise Facebook ve Instagram’da bulunan hesaplarını kapatmadı.

Bankacıya telefon oyunu

 

2022'de öne çıkacak 4 alternatif yatırım

 

Rekabet Kurumu 2021 birleşme ve devralma rakamlarını açıkladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)