BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGölcük'te banka soygunu girişimi----

Gölcük'te banka soygunu girişimi

Gölcük'te banka soygunu girişimi
13 Kasım 2015 - 18:02 www.finansgundem.com

Gölcük’teki rehinelerin de olduğu banka soygunu krizi polis operasyonuyla sona erdi

Kocaeli'nin Gölcük İlçesi'nde bir banka şubesine soygun yapmak için giren üzerinde çarşaf bulunan kişi, elindeki tabancayla tehditler yağdırarak, çalışanları rehin aldı. Silahlı soyguncu, yaklaşık 5 saat süren ikna çabaları sonuç vermeyince, özel harekat timleri tarafından vuruldu. Soyguncu ağır yaralanırken, rehineler sağ olarak kurtarıldı.

ÇARŞAF VE PEÇELİ SOYGUNCU
Saat 16.45 sıralarında, Amiral Sağlam Caddesi üzerinde bulunan banka şubesine giren silahlı soyguncu tehdit ettiği Banka çalışanlarını ve müşteriler olmak üzere 12 kişiyi rehin aldı. Üzerine çarşaf giyinip, yüzünü peçe ile gizleyen silahlı soyguncu bankadaki güvenlik görevlisinin tabancasını aldı. Bu sırada banka çalışanları ve müşteriler bankanın birinci katına çıktı ve kendilerini burada bulunan bir odaya kilitledi.



Olay yerine Özel Harekat ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri sevk edildi. Polis caddeyi ulaşıma kapatarak, vatandaşları olay yerinden uzaklaştırdı. Polis, 112 Acil ve itfaiye ekiplerini de olay yerine çağırdı.

Üzerinde çarşaf bulunan soyguncunun canlı bomba olabileceği de düşünülerek sık sık telsizlerden uyarılar yapılıp herkesin talimatlara uyması istenildi. Kocaeli Emniyet Müdürü Levent Yarımel ekipleri yönlendirdi.



BİRİNCİ KATTAN ATLAYIP KAÇTI
Silahlı soyguncunun zemin katta bulunduğu sırada birinci katta bulunan bazı banka çalışanları ve müşteriler aşağıya atlayarak kaçtı. Düşmenin etkisiyle ayaklarından yaralanan bir kişi ise kaldırıldığı Gölcük Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Araçları kendine siper alan polisler içeride bulunan soyguncuyu dikkatle izledi. İçeride bulunan bazı rehineleri de silahlı soyguncu serbest bıraktı. İçeride sadece bir kişiyi rehin alan 25-30 yaşlarındaki erkek soyguncunun Suriyeli olduğu düşünülürken, bağlantı kurulmaya çalışıldı. Polis titizlikle operasyon hazırlıklarını sürdürüyor.

5 SAAT SONRA OPERASYON
Yaklaşık 5 saat süren ikna çabaları sonuç vermeyince, soyguncu, özel harekat timleri tarafından vuruldu. Soyguncu ağır yaralanırken, içerideki rehineler sağ olarak kurtarıldı.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • omer13 Kasım 2015 23:01

    Allah aşkina su polisimize artik ticari arac vermeyi birakin bu nedir ya polis araci dedigin biraz seri olur hem artik bizim poliste su soygunculari kameralar onunde vursa da izlesek abd dekiler gibi bizim polis vurmak yerine yalvariyor sucluya olucak is degil bu ulkede ki guvenlik hizmeti sıfir

  • ali13 Kasım 2015 22:47

    Kesin suriyelidir bu gangıster

  • .:))13 Kasım 2015 20:18

    yakında bende soyguncu olacağım zaten.ama sermaye araçları üzerinden.aptalmıyım uleenn...küçük işlerle ilgileneyim.

  • dehh düldül13 Kasım 2015 20:10

    banka soygunu yapanlar baz alındığında araştırmalar yapın bir çoğu sermaye araçlarında yatırım yapmış kişilerdir.

  • kovboy13 Kasım 2015 20:00

    yavv önemli değil.dünyanın en zengin hanedanları bile geçmişin banka soygunçuları..banka soygunu yapanlara ödül vermeleri gerek