BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGökçek’ten mal varlığının incelenmesine tepki----

Gökçek’ten mal varlığının incelenmesine tepki

Gökçek’ten mal varlığının incelenmesine tepki
22 Kasım 2019 - 11:09 www.finansgundem.com

Melih Gökçek, mal varlığı hakkında verilen kararla ilgili açıklamada bulundu.

Kapatılan Refah Partisi'nden iki kez milletvekili seçilen ve 28 Şubat'ta sona eren Refahyol Hükümeti'nde Devlet Bakanlığı görevini yürüten Gürcan Dağdaş, kendisi hakkında hakaret davası açan Melih Gökçek ile ilgili dün sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşımda bulundu.

Dağdaş, yaptığı paylaşımda, hakaret davasının görüldüğü duruşmada Melih Gökçek'in mal varlığının incelenmesiyle ilgili talepte bulunduğunu ve mahkemenin bu talebi kabul ettiğini dile getirdi.

GÖKÇEK: ENDİŞE ETMİYORUM, ARAŞTIRILSIN

Gökçek'in mal varlığının incelenmesi için tapu ve bankalara yazı yazılmasına, ayrıca mal beyanlarının da incelenmesine yönelik kararı Sözcü yazarı Saygı Öztürk de bugün yayınlanan ‘Karar: Gökçek’in mal varlığı araştırılacak’ başlığıyla köşesine taşıdı. Duruşma ile ilgili detaylı bilgi veren Öztürk, Melih Gökçek’e de verilen kararı sordu. Gökçek, kararla ilgili ilk değerlendirmesinde “Mahkeme karar verdiyse tabii ki araştırılır. Bu normal bir durum. Ben servetimin araştırılmasından endişe eden bir adam değilim, araştırılsın” dedi.

İşte Saygı Öztürk’ün yazısında yer alan o bölüm: 

Hakim tarafları dinledi. Tarafların dilekçelerinde gösterdikleri ve henüz sunmadıkları belgeleri sunmaları, başka yerden getirilmesi amacıyla gereken açıklamayı yapmaları konusunda iki hafta süre verdi. Mahkeme kararının 5. maddesi önemliydi. Kararda şöyle denildi:

“Tapuya ve bankalara müzekkere yazılarak davacı Melih Gökçek'in, ilk belediye başkanı seçildikten (27 Mart 1994) sonraki taşınmazların, üzerine kayıtlı tapu kayıtlarının sorulmasına, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden davacının ilk belediye başkanı seçildiği dönemde bildirdiği mal beyanının istenmesine, sair hususların bilahare değerlendirilmesine” karar verildi.

Melih Gökçek – Gürcan Dağdaş duruşması 5 Mart 2020'ye ertelendi. Bu durumu Melih Gökçek'e sorduğumda şunları söyledi: “Mahkeme karar verdiyse tabii ki araştırılır. Bu normal bir durum. Ben servetimin araştırılmasından endişe eden bir adam değilim, araştırılsın.”

Melih Gökçek öteden beri mal varlığı iddialarıyla gündeme getiriliyor.  Bu durum, kuşkusuz Gökçek'i de rahatsız ediyordur. En azından gerçek neyse mahkeme eliyle ortaya çıkacaktır. 

Melih Gökçek'in mal varlığı incelenecek

 

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AHMET RUŞEN HAFIZOĞULLARI01 Aralık 2019 15:19

    MAL VARLIKLARI ŞAHSININ ÜZERİNDE DEĞİLDİR. YAKINLARI VE ARKADAŞLARININ ÜZERİNDEDİR. ARAŞTIRMALAR BÖYLE OLURSA SAĞLIKLI OLUR

  • Hasan 24 Kasım 2019 10:36

    Dağdaki ayıp etti. Başka işin. Mi yok. Salak

  • Eminsyl23 Kasım 2019 00:23

    : “Mahkeme karar verdiyse tabii ki araştırılır. Bu normal bir durum. Ben servetimin araştırılmasından endişe eden bir adam değilim, araştırılsın.” Sert tepki bunuın nersinde.

  • abuzer22 Kasım 2019 17:04

    korkulacak bişesi yoksa endişe edecek bir şeyde yok . ama herkes biliyor neyin ne olduğunu. arkasında kimlerin olduğunuda biliyoruz. yani hiç bir şey yapamazlar.

  • Vatandaş22 Kasım 2019 14:57

    "Doğuştan zenginim" der geçer.

  • Ud22 Kasım 2019 13:42

    Adam incelensin demiş. Niye provokasyon yapıyorsunuz.

  • fafa22 Kasım 2019 11:56

    Gönül ister ki Belediye Başkanlığı yapmış olan herkesin mal varlığı incelensin. Belediye Başkanı değilken bir maaşla yetinen kimseler bu gün milyarlarla oynuyorlar.