BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGökçek ailesinden önemli açıklamalar!----

Gökçek ailesinden önemli açıklamalar!

Gökçek ailesinden önemli açıklamalar!
08 Nisan 2015 - 07:05 www.finansgundem.com

Gökçek, oğlu Osman Gökçek'in AK Parti tarafından neden aday gösterilmediğine dönük bir açıklama yaptı

Melih Gökçek ile Bülent Arınç arasında çıkan tartışmayla gündeme gelen Osman Gökçek'in milletvekili adayı olup olmayacağı son dakikada belli oldu.

AK Parti'nin Haziran seçimleri için aday listesini YSK'ya teslim etmesiyle Osman Gökçek'in adaylığının kabul görmediği anlaşıldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek, oğlu Osman Gökçek'in AK Parti tarafından neden aday gösterilmediğine dönük bir açıklama yaptı.

Twitter hesabından açıklama yapan Melih Gökçek, oğlunun AK Parti ve STK'lar tarafından temayül yoklamasında tam destek aldığını vurguladı. Gökçek, AK Parti'nin prensip kararı alarak, partide milletvekili, il başkanı, belediye başkanı gibi poziyonlarda olanların akrabalarını aday göstermemeyi tercih ettiğini söyledi. Osman Gökçek'in bu prensip kararı nedeniyle aday gösterilmediğini iddia eden Melih Gökçek "üzüldüm ama bizim için önemli olan davamızdır" dedi.

İşte Gökçek'in o açıklaması:


Aday listesine giremeyen Osman Gökçek Twitter'dan şu mesajı paylaştı:


Peki bu kadar tarıtışma konusu olan Osman Gökçek kim?

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek'in küçük oğlu Osman Gökçek, ilk gençlik yıllarından beri siyasetin içinde.

Liseyi Samanyolu Koleji'nde okuyan Gökçek, Başkent Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü'nden mezun oldu.

Siyasete Keçiören Gençlik Derneği'nde başlayan Osman Gökçek daha sonra bu dernekte başkanlığa kadar yükseldi.

2010 yılından beri Beyaz TV Genel Yayın Koordinatörlüğü'nü yürüten Osman Gökçek'in milletvekili adaylığı, babası Melih Gökçek ile Bülent Arınç arasında başlayan polemik nedeniyle kamuoyunun gündemini uzun süre meşgul etti.

Bülent Arınç'ı çözüm süreciyle ilgili açıklamalarını eleştiren Melih Gökçek, suçlamalarını cemaate boyutuna getirince Arınç'ın tepkisi sert oldu. Gökçek'i yalancılıkla suçlayan Arınç, bu çıkışın nedeninin Osman Gökçek'in milletvekili adaylığını garantilemek için olduğunu öne sürdü.

Osman Gökçek, ise tartışmaya "Babam ile Bülent Arınç arasında çıkan tartışma dolayısıyla birileri aslı astarı olmayan dedikodular üreterek benim Aday Adaylığından çekildigimi söylemişler Aday Adaylığım devam etmektedir" sözleriyle katıldı.

Aday listelerinin YSK'ya teslim edildiği bugün ise bir gazetede Bülent Arınç'ın Osman Gökçek'in adaylığına "Benim bu partide hatırım varsa Melih'in oğlunu aday göstermezler" sözleriyle itiraz ettiği öne sürüldü. Ancak Arınç bu sözleri yalanladı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)