BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiGök cismi Jamess Webb uzay teleskopuna çarptı----

Gök cismi Jamess Webb uzay teleskopuna çarptı

Gök cismi Jamess Webb uzay teleskopuna çarptı
09 Haziran 2022 - 10:48 www.finansgundem.com

James Webb Uzay Teleskobu, Dünya'dan uzaktaki yeni evinde kazaya karıştı. Küçük bir kaya parçası, Webb'in ayna parçalarından biriyle çarpıştı.

NASA'nın Goddard Uzay Uçuş Merkezi'nden Proje Müdür Yardımcısı Paul Geithner, James Webb Uzay Teleskobu'nun yörüngesinde bir uzay kayasıyla karşılaştığını açıkladı.

Teleskopu yapan mühendisler, uzayın zorluklarının son derece farkındalar ve Webb bunlara dayanacak şekilde dikkatle tasarlandı.

Geithner, "Webb'in, Güneş'ten gelen sert ultraviyole ışığı ve yüklü parçacıkları, galaksideki egzotik kaynaklardan gelen kozmik ışınları ve ara sıra Güneş Sistemimizdeki mikrometeoroidlerin çarpmalarını içeren uzay ortamını test etmek zorunda kalacağını her zaman biliyorduk" dedi.

Webb, Dünya'dan 1,5 milyon kilometre L2 adı verilen bir bölgede yer alıyor.

L2'nin ne kadar gök cismine sahip olduğu topladığı tam olarak belli değil, ancak bölgede son derece yüksek hızlarda hareket eden toz boyutundaki parçacıkların bombardımanı yaşanıyor.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)