BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGöçmenleri kurtaran gemilere para cezası ----

Göçmenleri kurtaran gemilere para cezası

Göçmenleri kurtaran gemilere para cezası
12 Haziran 2019 - 17:40 www.finansgundem.com

İtalya'daki Bakanlar Kurulunda kabul edilen yasa tasarısında, denizdeki düzensiz göçmenleri kurtaran gemiler 10 bin ila 50 bin euro arasında cezaya çarptırılacak.

İtalya'da koalisyon hükümetinin ortaklarından aşırı sağ  görüşlü Lig Partisinin girişimiyle hazırlanan ve yasaları ihlal ederek denizdeki  düzensiz göçmenleri kurtaran gemilere para cezası verilmesini öngören yasa  tasarısı Bakanlar Kurulunda kabul edildi. 

Onay için parlamentoya gönderilen yasa tasarısı, özellikle, Akdeniz'de  kurtardığı düzensiz göçmenleri Avrupa Birliği (AB) ülkelerine götüren sivil  toplum kuruluşlarına bağlı gemilere para cezası getirilmesine ilişkin maddesiyle  dikkati çekiyor.

İtalyan hükümetinin hedefinin düzensiz göçmenleri kurtaran sivil  toplum kuruluşlarına ait gemileri engellemek olduğu biliniyor.

Düzenlemenin ilgili maddesinde "İtalyan kara sularına giriş ve taşıma  yasağını ihlal eden gemilerin kaptanı, sahibi ve armatörüne 10 bin ila 50 bin  avro para cezası verilmesi" ifadesi kullanılıyor.

Tasarıyla ayrıca bundan böyle İtalyan kara sularındaki gemilere giriş  yasağı veya sınırlama getirme hakkı, kamu güvenliği gerekçesiyle Altyapı ve  Ulaştırma Bakanlığından, mevcut durumda Lig partisinin liderliği yapan Matteo  Salvini'ye bağlı olan İçişleri Bakanlığına devrediliyor. Ancak İçişleri  Bakanlığının bir geminin ülke karsularına girişini engellemek için Savunma ve  Ulaştırma bakanlıkları ile iş birliğinde olması ve başbakanı da bilgilendirmesi  gerektiği belirtiliyor.

Diğer yandan tasarıda, polisin düzenlediği güvenlik operasyonlarını  güçlendirmek için 2019-2021 yılları arasında 3 milyon avroluk kaynak aktarılması,  gösteriler sırasında polisin müdahalesine taş, sopa veya yabancı madde atarak  karşı gelenlerin cezalandırılması ve spor müsabakalarında hakemlere karşı tehdit  ve şiddet içerikli olaylara karışanlara verilen cezaların artırılması gibi  maddeler de dikkati çekiyor.

Göçmen karşıtı politikalarıyla bilinen Lig Partisi lideri, Başbakan  Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Matteo Salvini'nin girişimiyle geçen kasım ayında  çıkartılan ilk "Güvenlik Yasası"nda İtalya'da şimdiye kadar düzensiz göçmenlere  tanınan haklardan bazılarını kaldırmıştı.

Düzensiz göçmenleri misafir eden küçük sosyal merkezleri kapattıran  yasa gereği, savaş, doğal felaket veya ülkelerindeki ağır şartlardan dolayı göç  etmeye zorlananlar için "insani koruma statüsü" kapsamında verilen oturma ve  çalışma izinlerinin de artık verilmeyeceği açıklanmıştı.

Bakanlar Kurulunda bugün kabul edilen yasa tasarısı da ikinci  "Güvenlik Yasası" olarak adlandırılıyor.

'Kahraman' ilan edilen iki göçmen çocuğa İtalyan vatandaşlığı

Bakanlar Kurulu toplantısında ayrıca, İtalya'nın kuzeyindeki Milano  kentinde 20 Mart'ta yaşanan, kaçırılan bir öğrenci otobüsündeki 51 çocuğun  kurtarılmasını sağlayan Mısır ve Fas kökenli iki çocuğa İtalyan vatandaşlığı  verilmesi kararı alındı.

Senegal asıllı İtalyan servis şöförü tarafından kaçırılan ve benzin  döküp yakılmaya çalışan, 51 çocuğun bulunduğu otobüsteki facia, iki çocuğun cep  telefonundan polisi araması sonrasında güvenlik güçlerinin müdahalesiyle  önlenmişti.

İtalya'da "kahraman" ilan edilen 13 yaşındaki Mısır kökenli Rami  Şehata ve Fas kökenli Adem El Hamami'ye İtalyan vatandaşlığı verildi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)