BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGöçmenler için 100 bin ev yapılacak----

Göçmenler için 100 bin ev yapılacak

Göçmenler için 100 bin ev yapılacak
22 Temmuz 2022 - 16:25 www.finansgundem.com

İdlib'de yıl sonuna kadar 100 bin briket ev tamamlanacak. AFAD tarafından, "İdlib Briket Ev Projesi" kapsamında, oluşturulan güvenli bölgelerde 259 noktada 61 bin briket ev inşa edildi. Yıl sonuna kadar 100 bin evin tamamlanması hedefleniyor.

AFAD Yönetimi Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, göçmenlerin kendi topraklarında yaşayabilmesi ve Türkiye'ye sığınan geçici koruma altındaki Suriyelilerin gönüllü geri dönüşlerinin sağlanması için 25 Haziran 2020 tarihinde 'İdlib Briket Ev Projesi' başlatıldığı hatırlatıldı.

Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı bölgelerinde yürütülen başarılı operasyonlar sonucunda oluşturulan güvenli bölgelerde, siviller için 259 noktada projelendirilen 78 bin 700 briket evden 61 bininin tamamlandığı, göç dalgasının yerinde yönetilerek 53 bin 805 ailenin bu evlere yerleştirildiği kaydedildi.

Açıklamada, yıl sonuna kadar 100 bin briket evin tamamlanması hedeflendiği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Suriye'de oluşturulan güvenli bölgelere sağlanan sağlık, eğitim, barınma gibi hizmetlerin ardından 513 bin Suriyeli, ülkesine gönüllü olarak geri dönmüştür. Ülkemizde ve yardıma ihtiyaç duyan coğrafyalarda yürütülen tüm projelerde olduğu gibi, milletimiz ve uluslararası toplum tarafından takdirle karşılanan bu projede de yasal çerçevede faaliyet gösteren, akredite edilmiş ve insanımızın gönüllü bağışlarıyla uzattığı yardım elini mazlumlara ulaştırma amacı taşıyan sivil toplum kuruluşları ile birlikte çalışmaya devam edilmektedir. Kamu kaynağı kullanılmayan projenin her aşaması, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü ve AFAD Başkanlığı tarafından denetlenmektedir" denildi.(TRT Haber)

Rusya, Suriye’ye yardımları veto etme kararını savundu

 

Erdoğan: Suriye krizinin külfetinin bize yüklenmesi doğru değil

 

Fransa, Suriye kamplarındaki vatandaşlarını ülkeye geri getirdi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)