BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGlobal finans sektörünün gündemi Libra----

Global finans sektörünün gündemi Libra

Global finans sektörünün gündemi Libra
17 Temmuz 2019 - 13:23 www.finansgundem.com

Facebook'un çıkarmayı planladığı dijital para dünya finans piyasalarında gündem oldu

FINANSGUNDEM.COM

Facebook'un çıkarmayı planladığı dijital para dünya finans piyasalarında gündem oldu. Gelişmiş ülkeler tedirgin ve bu girişime karşı çıkıyorlar.

SENATÖRLERDEN SERT ELEŞTİRİ

ABD Kongresi’nden gelen oturum çağrılarını kabul eden Facebook yetkilileri başkent Washington’da iki gün sürecek oturumlarda Kongre üyelerinin sorularını yanıtlayarak şüpheleri ortadan kaldırmaya çalıştı.. Salı günü Senato Bankacılık Komisyonu’nda düzenlenen oturumda Facebook’u temsilen, Libra kripto para projesini yürüten kıdemli uzman David Marcus yer aldı.

Facebook’a geçmeden önce 2012-2014 yılları arasında PayPal firmasının genel müdürü olarak görev yapan Marcus oturumdaki açıklamalarında, Facebook’un gerekli tüm mali ve idari düzenlemeler yapılmadan projeyi hayata geçirmeyecekleri yönünde sözlü taahhütte bulunmaya çalışırken, hem Demokrat hem de Cumhuriyetçi senatörlerin sert eleştirileriyle karşılaştı.

FACEBOOK'UN KRİPTO PARASI G7'DE TARTIŞILACAK

Kripto para birimleri, kritik altyapılara ve bilişim sistemlerine yönelik siber riskler, bu risklerin yönetimi ve transferinin doğru bir şekilde yapılabilmesi de G7 Maliye Bakanları Toplantısı'nın gündeminde bulunuyor.

Sosyal paylaşım platformu Facebook'un, 2020'de yeni bir kripto para birimini piyasaya süreceğini duyurması finansal çevreler tarafından yakından takip edilirken, kripto paraların merkez bankaları için bir zorluk oluşturduğu belirtiliyor.

Facebook'un söz konusu kripto para biriminin, endişelerin giderilmeden ve gerekli izinler alınana kadar kullanılması beklenmiyor. Avrupa'nın önde gelen maliye bakanlıkları, "Libra'nın avro için bir tehdit olduğu" değerlendirmesi yapıyor.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Kurulu Üyesi Benoit Coeure liderliğindeki çalışma grubunun kripto para birimlerine ilişkin ilk bulgulardan oluşacak bir raporu, G7 Maliye Bakanları Toplantısı'nda sunması bekleniyor.

Uzmanlar, dünyanın en büyük sosyal ağlarından birini yöneten Facebook’un geleneksel finansal sistemi değiştirebileceği, merkez bankalarının kripto para birimlerine daha fazla yabancı kalamayacağı öngörüsünde bulunuyor.

Birçok merkez bankasının Facebook'un Libra biriminin uygulanmasının düzenleme, vergi, para politikası ve ödemeler konusuna ilişkin sonuçlarını incelemeye aldığı belirtilirken, G7 grubunun dönem başkanlığını yürüten Fransa da kripto para birimleri konusundaki gelişmelere seyirci kalmayarak merkez bankalarının Libra gibi kripto para birimlerini nasıl düzenleyebileceğini incelemek için G7 bünyesinde bir görev grubu oluşturdu.

KURODA'DAN LİBRA İÇİN KOORDİNASYON VURGUSU

BOJ Başkanı Kuroda, "Libra'nın global olarak işlem görmesinin amaçlandığı dikkate alındığında, denetim-gözetimi için global politika koordinasyonuna ihtiyaç var" dedi.

ELEŞTİRİLERE FRANSA'DA KATILDI

Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire Libra için "düzenleme yapılmadan yeni para birimi kabul edilemez" yorumunu yaptı.

FACEBOOK ENDİŞELERİ GİDERMEYE ÇALIŞIYOR

Facebook geçtiğimiz Haziran ayında, kripto para birimi Libra'yı 2020 yılının ilk yarısında piyasaya sürmeyi planladığını, ancak bunun için önce ilgili kurumlardan gerekli izinlerin alınacağını açıklamıştı. ABD Kongresi'nde konuyla ilgili soruları yanıtlayan Facebook'un Libra'dan sorumlu yöneticisi David Marcus, söz konusu para biriminin ne geleneksel para birimlerine rakip ne de para politikalarına müdahil olmayacağını dile getirdi.

Facebook, kripto para birimi Libra ile Facebook kullanıcılarına, kendi aralarında para transferi ve internet üzerinden alışveriş imkanı sağlamayı hedefliyor. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)