BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatG.Kore: Remdesivir kullanılan üç hastadan birinin durumu iyiye gitti----

G.Kore: Remdesivir kullanılan üç hastadan birinin durumu iyiye gitti

G.Kore: Remdesivir kullanılan üç hastadan birinin durumu iyiye gitti
13 Temmuz 2020 - 14:54 www.finansgundem.com

Güney Kore’de ağır durumda bulunan her üç korona virüs hastasından birinin, Remdesivir kullandıktan sonra iyiye gittiği belirtildi.

Güney Koreli sağlık uzmanları, korona virüs tedavisinde kullanılan antiviral ilaç Remdesivir’in olumlu sonuçlar gösterdiğini duyurdu.

Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, farklı hastanelerde kalan ve Remdesivir verilen 27 kişilik ilk denek grubunda yer alan hastaların bazılarında belirgin bir iyileşme gözlemledi. Buna göre hastaların dokuzunun durumda olumlu gelişme kaydedildi, 15’i herhangi bir değişiklik göstermedi, üçününse durumu kötüleşti. Sonuçlar, bir de kontrol grubuyla yapılacak testlerle karşılaştırılacak.

Uzmanlar iyileşmenin ilaca mı yoksa hastanın bağışıklığı ya da diğer tedavi yöntemlerine mi bağlı olduğunu kesin bir şekilde belirlemek için daha fazla araştırma yapılması gerektiğini de vurguladı.

Güney Kore’nin de korona virüs tedavisinde kullanılacak ilaçlar listesine eklediği Remdesivir’in üreticisi Amerikan Gilead şirketi, ilacın, ağır durumda bulunan hastalar arasındaki ölüm oranlarını azalttığını savunuyor. Ancak firma yararı doğrulamak için titiz klinik çalışmalara ihtiyaç olduğu konusunda uyarıyor.

ABD tüm stokları satın almıştı

Ebolayı tedavi etmek amacıyla üretilen ancak bu konuda başarısız olan Remdesivir, ABD’de korona virüs tedavisinde onay alan ilk ilaç olmuştu.

Avrupa İlaç Kurumu da kıta çapında kullanılması için ilk kez bu ilacı önermişti. ABD, ilacın tüm stoklarını satın alarak başka ülkelere şans tanımamıştı. Yetkililer, hiçbir ülkenin en az üç ay boyunca ilaç bulamayacağını belirtiyor.

ABD’de yapılan en az iki araştırma, Remdesivir kullanmanın korona virüs hastalarının tedavi sürelerini kısalttığını gösterdi. İlaç, virüsün hücre içinde üremek için ihtiyaç duyduğu bir enzimi hedef alarak virüsün çoğalma yeteneğini sekteye uğratıyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)