BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaG.Kıbrıs bu tutara razı geldi----

G.Kıbrıs bu tutara razı geldi

G.Kıbrıs bu tutara razı geldi
12 Nisan 2013 - 14:56 www.finansgundem.com

AB yetkilileri, Güney Kıbrıs'ın 10 milyar euroluk kurtarma yardımından daha fazlasını talep etmediğini söylediler

Euro bölgesi maliye bakanları bugün Dublin'de yaptıkları toplantıda Güney Kıbrıs'a 10 milyar euro yardım için siyasi destek verirken, bu miktarın yükseltilmesi yönünde bir talep veya plan bulunmadığını belirttiler.
Güney Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nicos Anastasiades Lefkoşa'da bugün gazetecilere yaptığı açıklamada, Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ve Avrupa Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy'a adadaki durumun kötülüğünü dikkate alarak, daha fazla destek vermeleri için bir mektup göndereceğini söylemişti.
Euro Bölgesi yetkilileri, Güney Kıbrıs'ın  daha çok AB yapısal fonlarında önden yüklemeli ödeme seçeneğini değerlendirebileceğini söylediler.
ALMANYA KARŞI ÇIKMIŞTI
Bu arada Almanya hükümeti, Güney Kıbrıs'a verilecek 10 milyar euro AB ve IMF yardımın tartışmaya açık olmadığını bildirdi.
Almanya maliye bakanlığı sözcüsü Marianne Kothe, bugün Berlin'de yaptığı açıklamada, bu miktarın yükseltilmesi için herhangi bir talep veya plan olmadığını ve yardım miktarının "müzakereye açık olmadığını" söyledi.
Alman hükümet sözcüsü Steffen Seibert de, "Yaklaşık 10 milyar euroluk uluslararası kredi programının, Güney Kıbrıs ekonomisinin büyüklüğüyle kıyaslandığından çok yüksek bir miktar olduğu ortadadır" dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)