BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGizli hasar ortaya çıktı: İşte 'Uzun Kovid'in vücuda etkisi!----

Gizli hasar ortaya çıktı: İşte 'Uzun Kovid'in vücuda etkisi!

Gizli hasar ortaya çıktı: İşte 'Uzun Kovid'in vücuda etkisi!
29 Ocak 2022 - 14:31 www.finansgundem.com

İngiltere’de yapılan kapsamlı bir pilot çalışması sonucunda korona virüsünü hafif atlatanların akciğerlerinde daha önce tespit edilemeyen bir hasar oluştuğu ortaya çıktı.


Ülkenin saygın kurumlarından Oxford Üniversitesi, Sheffield Üniversitesi, Cardiff Üniversitesi ve Manchester Üniversitesi’nde görevli bilim insanlarının gerçekleştirdiği araştırmada, Kovid-19’u hafif geçiren kişilerin uzun dönemde yaşadığı ve “Uzun Kovid” olarak da bilinen sendromu incelendi.

KAN DOLAŞIMINA GİRMESİ ZAYIF

Bilim insanları korona virüsünü atlatsa bile halsizlik, nefes darlığı ve hatta konsantrasyon kaybı gibi sorunlar yaşayan insanların verilerini inceledi ve MR, röntgen sonuçlarını mercek altına aldı. Korona virüsünü hastaneye yatacak kadar ağır geçirmeyen kişilerin akciğerlerini inceleyen uzmanlar, Xenon gazı kullanarak tarama yaptı ve akciğerde daha önce tespit edilmeyen hasarın meydana geldiğini aktardı.

Sözcü'deki habere göre; MR sonucunda oksijen gibi hareket eden fakat taramada hareketleri takip edilebilen Xenon gazının kan dolaşımına nasıl dahil olduğu da yakından incelendi. Araştırma sonucunda bu gazın kana dolaşımında bir sıkıntı tespit eden uzmanlar, “Uzun Kovid-19 sendromundan muzdarip kişilerde gaz transferi daha etkisiz” açıklamasını yaptı.

SEBEBİNİ ARAŞTIRIYORLAR

Korona virüsü tedavisini hastanede olanlarda da benzer bir durumun meydana geldiğini aktaran uzmanlardan Dr. Emily Fraser, “Birçok hasta hastanelere ve kliniklere gelerek sorunun ne olduğunu bilmeden sadece nefes darlığı olarak yorumluyor. Normalde röntgen ve benzeri taramalarda bu gibi sorunlar görülmüyor” dedi.

Fraser, “Bu araştırma sayesinde hastalığın birçok noktası ile ilgili gizli kalmış detayları aydınlatabiliriz. Bu semptomların arkasında yatan sebebi bulabilirsek, bunu daha etkili bir şekilde tedavi etmek için harekete geçebiliriz” dedi.

Uzun Kovid için erken tanı: Kimler risk altında?

 

Uzun Kovid’in gizemi nihayet çözüldü mü?

 

Omikron'da bu belirtiye dikkat!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)