BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGizli döviz swap borçları 80 trilyon dolar----

Gizli döviz swap borçları 80 trilyon dolar

Gizli döviz swap borçları 80 trilyon dolar
05 Aralık 2022 - 15:34 www.finansgundem.com

Bank for International Settlements (BIS) emeklilik fonları ve diğer banka dışı finansal kuruluşların şu anda 80 trilyon dolardan fazla gizli, döviz swapları şeklinde bilanço dışı borçları olduğu uyarısında bulundu.

Bank for International Settlements (BIS) yayınladığı çeyrek dönem raporunda, merkez bankalarını enflasyonu aşağı çekmek için güçlü şekilde harekete geçmeye çağırırken, döviz swap borçlarını politika yapıcıları bir "sis" içinde bırakma riski olan "kör nokta" olarak tanımladı.

BIS emeklilik fonları ve diğer banka dışı finansal kuruluşların şu anda 80 trilyon dolardan fazla gizli, döviz swapları şeklinde bilanço dışı borçları olduğu uyarısında bulundu.

Swaplar, global finansal kriz döneminde ve Mart 2020'de KOVID salgını başladığında fonlama sıkışıklıklarını aşmak için kullanıldılar.

BIS tarafından ortaya konan 80 trilyon dolardan fazla "gizli" borç tahmini ABD Hazine bonoları, repo ve ticari kağıt stoğundan fazla bir miktarı ifade ediyor.

Reel ücretler küresel çapta düşüyor

 

Kaos dolu 2022 yılı dev bir ralliyle kapanabilir

 

Euro Bölgesi'nde yatırımcı güveni 6 ayın zirvesinde

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)