BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem​'Gizli belge' soruşturmasında yeni gelişme: Trump dava açtı----

​'Gizli belge' soruşturmasında yeni gelişme: Trump dava açtı

​'Gizli belge' soruşturmasında yeni gelişme: Trump dava açtı
05 Ekim 2022 - 14:19 www.finansgundem.com

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Florida'daki Mar-a-Lago malikanesinden Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından elde edilen yaklaşık 100 gizli belgeyi, bağımsız bir hakemin veya özel bir hakimin incelemesine izin vermesi için Yüksek Mahkemeye başvurdu.

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Florida’daki Mar-a-Lago malikanesinden Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından elde edilen yaklaşık 100 gizli belgeyi, bağımsız bir hakemin veya özel bir hakimin incelemesine izin vermesi için Yüksek Mahkemeye başvurdu.

Trump’ın avukatları, üst mahkemeye açtığı davada 11. ABD Temyiz Mahkemesi’nin gizli belgelerin bağımsız incelemesini reddeden karına itiraz etti. Avukatlar, Yüksek Mahkemeden, Trump’ın malikanesinde ele geçirilen gizli belgelerin “bağımsız bir hakem veya özel bir hakim” tarafından incelemesine izin vermesi talebinde bulundu.

Dava dosyasında avukatlar, “Bu davanın eşine rastlanmamış koşulları – 45. ABD Başkanı’nın, siyasi rakibinin ve halefinin yönetimi tarafından soruşturulması – Bölge Mahkemesinin daha ihtiyatlı davranmasının kayda değer gerekliliğini; ayrıca adaleti, şeffaflığı ve kamu güveninin devamlılığını temin etmek için yargıç tarafından özel bir görevli atanmasını zaruri kılmıştır” ifadelerini kullandı.

Trump’ın evine yapılan baskınla elde edilen belgelerin şeffaflıkla incelenmesi talep eden avukatlar, “bir başkanın evine yapılan baskın sırasında ele geçirilen materyallerin kapsamlı ve şeffaf bir şekilde incelenmesine ilişkin herhangi bir sınırlamanın halkın adalet sistemine olan güvenini sarsacağını” ileri sürdü. Avukatlar, bağımsız atanmış bir yargı mensubunun söz konusu belgelerin kişisel mi yoksa başkanlık dokümanları mı olduğu ile gerçekten sınıflandırılıp sınıflandırılmadığının anlaşılması için incelemesine sunulması gerektiğini kaydetti.

FBI, TRUMP’IN EVİNE BASKIN YAPMIŞTI

Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın Florida eyaletinde bulunan Mar-a-Lago malikanesi, 8 Ağustos sabahı FBI ajanlarınca düzenlenen baskınla aranmıştı.

ABD Adalet Bakanı Merrick Garland, baskın hakkında 11 Ağustos’ta yaptığı ilk açıklamasında, Trump’ın malikanesinde yapılan aramayı kendisinin onayladığını söylemiş, kamuoyunda süren tartışmalar üzerine olayın daha net anlaşılması için Adalet Bakanlığının arama emri ve el konulan malzemelerle ilgili gizliliğin kaldırması talebiyle Florida Bölge Mahkemesine başvurduklarını duyurmuştu.

Trump’ın da arama emrinin kamuoyu ile paylaşılmasına karşı olmadığını belirtmesi üzerine federal yargıç, 12 Ağustos’ta arama emrini ve el konulan malzemeler listesi tutanağını kamuya açıklamıştı.

“Arama emri”nin detaylarında FBI ajanlarının, Casusluk Yasası kapsamında üç farklı federal yasanın olası ihlallerini araştırdıklarına yer verilmiş, baskında “çok gizli” damgalı 11 set belge alındığı da tutanaklara geçirilmişti.

Trump'tan CNN'e tazminat davası

 

Trump yanlılarının girdiği seçim ofisindeki oy makineleri değiştiriliyor

 

Trump yanlılarından siyasi eylem komitesi

 

Trump'ın çocukları 'dolandırıcılık' davasına dahil oldu

 

Trump: Kabul edelim, ben harika bir başkandım

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)