BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGit-gel Bandırma 50 bin TL----

Git-gel Bandırma 50 bin TL

Git-gel Bandırma 50 bin TL
19 Temmuz 2013 - 17:32 www.finansgundem.com

4 hızlı feribotun yakıtı, 35 geminin yakıtına eş değer...

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) Genel Müdürü Ahmet Paksoy, “2016’da hizmete alınması beklenen İzmit Körfez Köprüsü’nün, Eskihisar-Topçular hattımıza yüzde 40 civarı negatif  etkide bulunacağını tahmin ediyoruz. Bunu azaltmak için Pendik ve Yenikapı’dan Yalova’ya sefer yaptığımız hatlarımızı güçlendireceğiz. Bunun yanı sıra Eskihisar-Topçular hattımızda köprüye oranla fiyat avantajımızı koruyarak, negatif etkiyi en aza indireceğiz” dedi.
Yenikapı ‘hub’ oluyor
Paksoy, İDO’nun Avcılar Ambarlı’da bulunan arazisine de bir liman yapıp Ro-Ro seferleri gerçekleştireceklerini kaydetti. Eskihisar’da çok değerli ve geniş bir liman alanına sahip olduklarını belirten Paksoy, “Her tür değerlendirmeye açığız, çalışmalarımızı bu liman alanını değerlendirecek şekilde yoğunlaştırıyoruz. Yenikapı da hızla yeni bir cazibe merkezi, ‘hub’ olmaya doğru gidiyor. Bizim iskelemizin ardından şimdi de Marmaray’la birlikte, orada belirlenen miting alanı da dahil edildiğinde İstanbul’un yeni bir merkezi olduğunu göreceğiz” diye konuştu.
Bu yılı ‘müşteriyi geri kazanma yılı’ olarak belirlediklerini anlatan Paksoy, doluluk oranlarını yüzde 75’lere getirdiklerini ve bunu daha da artırmayı hedeflediklerini söyledi. Yakıt maliyetinin, tüm maliyetlerinin yüzde 40’ı düzeyinde olduğunu belirten Paksoy, şöyle konuştu:
“Feribotlarımız yaptıkları hız ve kullandıkları yakıt nedeniyle özel bir konumda. 4 hızlı feribotun yakıtı 35 geminin yakıtına eş değer. Bandırma-İstanbul arasında feribotumuzun gidiş-geliş maliyeti toplam 60 bin lira düzeyinde, bunun 50 bin lirası yakıt. Hız ciddi bir maliyet getiriyor.”
53 gemi, 35 iskele...
Ahmet Paksoy, bu yıl 10 milyon araç taşıyıp rekor kıracaklarını, taşıdıkları yolcu sayısının da 55 milyon olacağını öngördüklerini ifade etti. İDO’da şu anda 3 bin personel çalıştığını belirten Paksoy, 53 gemi ve 35 iskeleye sahip olduklarını da söyledi.
Bu yaz zam yok
Bu yazı zamsız olarak geçireceklerini ifade eden Ahmet Paksoy, “Yakıt ve dolar maliyetlerindeki artışa rağmen yolcularımızın memnuniyeti için zam yapmamayı sürdürüyoruz. Bu yaz zam yok dedik ve sözümüzü yerine getiriyoruz” dedi.
İDO TV adıyla kapalı devre yayın yapan bir kanal kurduklarını anlatan Ahmet Paksoy, “Eskiden o kanalı aç, bu kanalı kapa kavgaları yaşanıyordu. Şimdi ise İDO TV ile belgeseller ve bilgilendirmeler yayınlıyoruz. Herkesi mutlu etmek çok zor. Ne İsa’ya ne de Musa’ya yaranabiliyorsunuz” diye konuştu
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)