BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKazandıran SohbetlerGirişimci Türk kadınlarının Hepsiburada, bu platformda----

Girişimci Türk kadınlarının Hepsiburada, bu platformda

Girişimci Türk kadınlarının Hepsiburada, bu platformda
24 Ağustos 2022 - 07:45 www.finansgundem.com

E-ticaret'in lider kuruluşu Hepsiburada, sosyal sorumluluk projeleri ile de bir numara. Güçlü teknolojisiyle ekonomiye katılımları için kadın girişimcileri destekliyor. Girişimci Kadınlara Teknoloji Gücü Programı’na katılım, 5 yılda 32 bin kişiye ulaşmış.

VOLKAN KARSAN – FINANSGUNDEM.COM / KAZANDIRAN SOHBETLER

Ülkemizde 2020 yılında 380 milyar liraya ulaşan ve 2022 yılında 600 milyar liralık hacmi aşabileceği tahmin edilen e-ticaret sektörünün lider kuruluşlarından Hepsiburada aldığı ödüller, Nasdaq'ta halka arz edilen ilk ve tek Türk şirketi olmasının yanı sıra sosyal sorumluluk projeleri ile de dikkat çekiyor. “Teknolojimizin gücü kadın girişimcilerin gücüyle buluşuyor” sloganıyla binlerce kadın girişimciyi desteklediğini açıklayan, bu nedenle bankalarla anlaşmalar imzalayan Hepsiburada’nın bu çabalarını detaylı öğrenmek istedik. Hem şirket üst yönetimi hem de örnek bir kadın girişimciyle birlikte bir sohbet gerçekleştirdik…

 

“PLATFORMDAKİ KADIN GİRİŞİMCİ ORANI BAŞLARKEN YÜZDE 6’YDI, BUGÜN BU ORAN YÜZDE 25’E YÜKSELDİ”

- İlk sorumuz Hepsiburada Ticari ve Sosyal Projeler Koordinatörü Duygu Aktaş’a… Bu çabalarınızı ya da kampanyanızı detaylandırır mısınız? Hangi girişimleri kapsıyor, nasıl destek veriyorsunuz?

- Hepsiburada, Türkiye’nin girişimci kadınlarına destek veren ilk e-ticaret markası. Kadınların ekonomiye katılımlarını desteklemek için, 2017 yılında Girişimci Kadınlara Teknoloji Gücü Programı’nı hayata geçirdik. Mayıs 2017’den bu yana 81 ilden 32 binden fazla kadın girişimci bu programa katıldı. Türkiye’nin dört bir yanından 132 kadın kooperatifi ve 34 sivil toplum kuruluşu faydalandı. Bin 200’den fazla kadına e-ticaret eğitimi verildi. Platformdaki kadın girişimci oranı başlarken yüzde 6’ydı. Bugün bu oran yüzde 25’e yükseldi.

Bu programla, girişimci kadınlara indirimli komisyon oranlarından faydalanma, reklam ve pazarlama desteği, ürün geliştirme, ücretsiz fotoğraf çekimi, markalaşma iş birliklerimizle e-ticaret, finansal okuryazarlık, ücretsiz entegrasyon ve ürün araştırma desteği, indirimli ön muhasebe programları ve kurumsal anlaşmalı uygun fiyatlı kargo imkanı gibi destekler sunuyoruz.

Hepsiburada platformu üzerinden e-ticaret yapan girişimci kadınları ve ürünlerini, bu destekler ve avantajlı imkanlarla milyonlarca potansiyel müşteriyle buluşturan bu çok özel program, Hepsiburada platformu üzerinden satış yapan ve Girişimci Kadınlara Teknoloji Gücü’nün avantajlarından yararlanmak isteyen kadınlara ait Türkiye çapındaki tüm KOBİ ve diğer işletmeleri ve kadın kooperatiflerini kapsıyor.

Ayrıca Girişimci Kadınlar "Finansal Engelleri Aşıyor" projesiyle Şekerbank, Garanti BBVA, Alternatif Bank, TEB, Yapı Kredi, ING ve Akbank ile güçlerini birleştirerek Hepsiburada girişimci kadınların finansal ihtiyaçlarını Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilen bankacılık iş birliği ile avantajlı koşullarla sunulan kredi ve bankacılık ürünleri ile destekliyoruz. Hepsiburada olarak daha çok girişimci kadına, daha geniş alanlarda daha geniş olanaklarla destek vererek tüm kadın girişimcilerin e-ticaret kaldıracı ile ekonomik olarak güçlenmesini hedefliyoruz.

“ÜRÜNLERİ İNSANLARA ULAŞTIRMAK, ANLATMAK NOKTASINDA, HEPSİBURADA VERDİĞİ BÜYÜK DESTEKLERLE EN ÖNEMLİ ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZDAN BİRİ OLDU”

- Şimdi de başarılı girişimci hanımefendiye Yesseed kurucusu İpek Baylam’a bırakalım sözü… Bu iş birliğinden önce neler yapıyordunuz, yolunuz nasıl Hepsiburada ile buluştu?

- Ben esasında reklam setlerinde yapım koordinatörüyüm. Ve bu iş birliğinin yanı sıra esas mesleğimi de halen sürdürüyorum. Ancak sağlıklı beslenmeye çok inanan biri olduğum için, öncelikle de çocuklara yönelik olarak bu alanda bir şeyler yapmak istedim. Tamamen katkısız, şeker ilavesiz ve ilaçsız ürünlerin önemini insanlara anlatmak ve bu tür ürünleri geniş kitlelerle buluşturmak hedefiyle çıktığım yolda YESSEED markası doğdu. Tahmin edersiniz ki, böylesine alternatif özellikli ürünleri insanlara ulaştırmak, anlatmak çok kolay değil. Tam da bu noktada, Hepsiburada verdiği büyük desteklerle en önemli çözüm ortaklarımızdan biri oldu. Ürünlerimizi insanlara anlatma ve ulaştırma konusunda Hepsiburada gibi işini gerçekten severek yapan, emeğe, insana değer veren çok samimi ve aynı zamanda saygıdeğer bir kurumla buluşabilmek ve çalışabilmek benim için gerçekten çok büyük bir şans.

Hepsiburada Girişimci Kadınlara Teknoloji Gücü Programı'nın bana sunduğu reklam ve pazarlama desteği, ücretsiz fotoğraf çekimi, markalaşma, e-ticaret ve finansal okuryazarlık eğitimleri, ücretsiz entegrasyon desteği, indirimli ön muhasebe programları ve kurumsal anlaşmalı uygun fiyatlı kargo imkanı gibi desteklerle ürünlerimi avantajlı imkanlarla milyonlarca potansiyel müşteriyle buluşturdum ve karlılığım da bunlara bağlı olarak arttı.

“SICAK SATIŞTA ÜRÜN DAĞITIMIMIZ MECBUREN SADECE BÖLGE VE YAKIN ÇEVRE İLE SINIRLIYDI, İNTERNET VE E-TİCARET PAZARYERLERİ BU SATIŞLARA İNANILMAZ KATKI SAĞLADI”

- Bu sisteme dahil olduktan, teknoloji hayatınıza girdikten sonra iş hayatınızda verimlilik ve karlılık açısından nasıl bir gelişme oldu?

- Teknoloji olmadan, şu andaki kalitede üretim yapamazdık. Eskiden bu tip ürünlerinin özünün alınabilmesi ve bozulmadan saklanabilmesi için kaynatma işlemi şarttı. Ama kaynatma sırasında da ürünlerin besin değerleri önemli ölçüde azalıyordu. Oysa şimdi teknoloji sayesinde havasız şişeleme, kaynatma işlemi olmadan ve metal değmeden özlerin alınması gibi besin değerini azaltmayan işlemleri kolayca yapabiliyoruz. Ayrıca yine eskiden bu işlemler hem ancak ciddi bir iş gücü ile yapılabiliyor hem de elde yapıldığından maalesef çok da steril olamıyordu. Şimdi teknoloji sayesinde besin değerlerini koruyarak, daha düşük maliyetle çok daha kısa sürede, çok daha fazla ve tamamen steril üretim gerçekleştiriyoruz.

Teknolojinin diğer bir katkısı ise bu ürünleri çok daha fazla kişiye ulaştırabilmemiz tabii ki. Örneğin sıcak satışta ürün dağıtımımız mecburen sadece bölge ve yakın çevre ile sınırlıydı. İnternet ve e-ticaret pazaryerleri bu satışlara inanılmaz katkı sağladılar. Hepsiburada Girişimci Kadınlara Teknoloji Gücü Programı'nın bana sunduğu reklam ve pazarlama desteği, ücretsiz fotoğraf çekimi, markalaşma, e-ticaret ve finansal okuryazarlık eğitimleri, ücretsiz entegrasyon desteği, indirimli ön muhasebe programları ve kurumsal anlaşmalı uygun fiyatlı kargo imkanı gibi desteklerle ürünlerimi avantajlı imkanlarla milyonlarca potansiyel müşteriyle buluşturdum ve karlılığım da bunlara bağlı olarak arttı.

“İNSANLAR DOĞRU YÖNLENDİRİLDİKLERİNDE, YAPAY BESLENME YANLIŞINDAN VAZGEÇİYOR VE DOĞAL ÜRÜNLERİ TERCİH EDİYORLAR”

- Sayın girişimci, yeni bir vizyon ve bakış açınız oluştu mu? Gelecek planlarınızda neler var?

- Yeni bir vizyon olarak değil de şöyle tanımlayabilirim: Biz insanlara eskiyi ya da aslında doğalı geri getirmeye, hatırlatmaya çalıştık. İnsanların daha sağlıklı olabilmeleri için bir yola çıktık. Ve gördük ki, doğru yönlendirildiklerinde, onlara doğrular aktarıldığında, yapay beslenme yanlışından vazgeçiyor ve doğal ürünleri tercih ediyorlar. Bunu görmek, bizi daha ileriye gitme konusunda umutlandırdı. Gelecekte de öyle çok büyümek gibi bir planımız yok. Bizim planlamamızı doğa yapıyor. Kısaca şöyle söyleyebilirim; doğanın verdiği kadar, büyümeye devam etmeyi planlıyoruz.

E-ticaret alanında girişimci kadınları ve kırsaldaki kadın kooperatiflerini desteklemeyi amaçlayan ilk program olan “Girişimci Kadınlara Teknoloji Gücü”, banka iş birlikleri, STK’larla oluşturduğu güç birlikleriyle şimdiye kadar binlerce kadının iş hayatına girmesini ve e-ticaret kanalıyla işlerini geliştirmesini sağladı.

“HEPSİBURADA PREMİUM İLE MÜŞTERİLERİMİZE BİR YILDA TOPLAMDA YAKLAŞIK 1 MİLYAR TL’LİK FAYDA SAĞLAYACAĞIZ”

- Sayın Aktaş, bu projenizde yakın gelecek hedefleriniz neler? İleriki dönemler için benzer çalışmalarınız olacak mı?

- Girişimci Kadınlara Teknoloji Gücü Programı'mız ulusal ve uluslararası paydaşlar ile büyümeye devam ediyor. E-ticaret alanında girişimci kadınları ve kırsaldaki kadın kooperatiflerini desteklemeyi amaçlayan ilk program olan “Girişimci Kadınlara Teknoloji Gücü”, banka iş birlikleri, STK’larla oluşturduğu güç birlikleriyle şimdiye kadar binlerce kadının iş hayatına girmesini ve e-ticaret kanalıyla işlerini geliştirmesini sağladı.

Daha çok girişimci kadına, daha geniş alanlarda daha geniş olanaklarla destek verebilmek, bu rakamları daha da yukarı taşımak için hız kesmeden çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ayrıca bu program dışında da kadınları ve kız çocuklarını hayatın her alanında her fırsatta desteklemek için birçok proje sürdürüyor, üretiyor ya da bu yöndeki diğer projelere elimizden gelen her türlü desteği veriyoruz.

Bu noktada gelecek hedeflerimize vurgu yapabilecek bir gelişmeye dikkat çekmek isterim… CEO’muz Murat Emirdağ’ın sözlerini hatırlayalım: “Türkiye’nin en çok tavsiye edilen e-ticaret markası Hepsiburada’nın sunduğu hizmetleri Hepsiburada Premium ile daha da ileriye taşıyoruz. Bu yenilikle müşterilerimize bir yılda toplamda yaklaşık 1 milyar TL’lik fayda sağlayacağız. Hepsiburada Premium, Türkiye’de geliştirilen ve hayata geçirilen ilk ve müşterilerimizin ihtiyaçlarına en uygun üyelik bazlı sadakat uygulaması. E-ticaret dünyasında standartları yeniden tanımlayarak çıtayı daha da yükselten Hepsiburada Premium, müşteri ile ilişkimizi de yalnızca alışverişten ibaret olmaktan çıkararak, çok farklı bir boyuta taşıyor, hayatlarını kolaylaştırıyor, zaman kazandırıyor ve ekonomik fayda sağlıyoruz.”

Hayalleri hareketle buluşturan HKTM, BİST’te… Çelebi dev projeleri, gelecek planlarını anlatıyor

Prof. Dr. Keskin ile doktorlara saldırılar ve hekim göçü üzerine ufuk turu

Sağman: Türkiye olarak tamamen olağanüstü bir dönemden geçiyoruz

Türkiye’de elektrik ucuz mu, pahalı mı? Zaimler yanıtladı

Başkan Arıkan, Bodrum ormanlarını kurtaracak mucize çözümü anlattı

Kıyafetini avatarın seçsin, kripto parayla öde, drone eve getirsin

İnfo Yatırım’dan Metaverse daveti! İnfoVerse’de avatarlı tur

Tunçbilek: Pardus’un halka arz geliri yatırıma akacak

Serdar Eser: Yatırımcılar açısından GYO hisseleri iyi bir tercih

Prof. Dr. Üstün: Çiçek aşısı olanlar 'maymun çiçeği’nden korkmasın!

Sandık: Otomobil dövizden de altından da fazla kazandırıyor

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)