BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGiresun'daki felaketi HES'ler mi tetikledi----

Giresun'daki felaketi HES'ler mi tetikledi

Giresun'daki felaketi HES'ler mi tetikledi
28 Ağustos 2020 - 06:54 www.finansgundem.com

CHP selin raporunu yayınladı: 9 kişinin hayatını kaybettiği facianın raporunda Giresun’un acilen afet bölgesi ilan edilmesi istendi. Raporda “HES’ler dere ıslah çalışmaları, yanlış yapılaşma facia getirdi” denildi

Sel felaketinin yaşandığı Giresun'da CHP heyetinin yaptığı incelemeler sonrasında hazırlanan raporda, HES'lerin felaketi tetiklediğine dikkat çekildi. CHP Genel Başkan Yardımcıları Ali Öztunç ve Seyit Torun tarafından hazırlanan raporda, “İnsan kaynaklı doğa tahribatları, yanlış imar ve yapılaşma politikaları, yanlış su yönetimi politikaları, HES'ler, dere ıslah çalışmaları gibi etkenler bu felaketleri tetikliyor” denildi ve şu tespitler yapıldı: “Afet öncesinde önleyici tedbirler almayan idare, afet sırasında, zamanında ve işlevli araçlarla müdahale etmeyerek zararın boyutlarının artmasına sebebiyet vermiştir.

Afetin ‘Genel Hayata Etkili' olduğu ve bu afet sebebiyle yapıları hasar gören vatandaşların afetzede kabul edilmesi gerekmektedir. Giresun ili Afet bölgesi ilan edilmelidir. Doğanın ve yaşamının devamlılığını sağlayacak tedbirleri almalı, sakınım planları oluşturulmalıdır.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Karadeniz İklim Eylem Planı'nda, Karadeniz Sahil Yolu ve bölgedeki yapılaşma, dere yataklarındaki imar uygulamalarının aşırı doğa olaylarını tetiklediği dile getirilmiştir. Ancak, dere yatağı üzerinden yapılan yol uygulamaları dışında, TOKİ gibi kurumların da dere yataklarında yapılar inşa ettikleri de bir gerçekliktir.” (Sözcü)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)