BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGine'de 'Lassa Ateşi' alarmı!----

Gine'de 'Lassa Ateşi' alarmı!

Gine'de 'Lassa Ateşi' alarmı!
24 Nisan 2022 - 08:24 www.finansgundem.com

Gine'nin güneyinde bir kişide "Lassa Ateşi" tespit edildiği duyuruldu. Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, hastanın temaslı olduğu kişilerde ise belirtiye rastlanmadığı belirtildi.


Gueckedou bölgesinde, 20 Nisan'da, 17 yaşındaki bir kişide Lassa Ateşi tespit edildiği ve hastanın tedavi altına alındığı bildirildi.

Hastanın temaslı olduğu kişilerin de gözlemlendiği belirtilen Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, şimdilik kimsede hastalığın belirtilerine rastlanmadığı kaydedildi.

Kanamalı bir hastalığa neden olan Lassa virüsü, Ebola ve Marburg virüsüyle aynı aileden gelse de bu iki virüse nazaran daha hafif geçiyor.

Batı Afrika'da görülen Lassa virüsü kemirgen idrarı veya dışkısı, kontamine gıda veya ev eşyaları ile temas yoluyla insanlara bulaşıyor.

Virüs, insanlar arasında da enfekte kişinin kanı, idrarı, dışkısı ya da vücut salgılarıyla yayılıyor.

Virüse yakalananlarda ateş, halsizlik, baş ağrısı, boğaz ağrısı, bulantı, kusma ve ishal gibi belirtilere rastlanıyor. Şiddetli vakalar da ise ağız, burun, vajina veya gastrointestinal kanalda kanama görülebiliyor.

LASSA ATEŞİ İLK KEZ 1969'DA NİJERYA'DA TESPİT EDİLDİ

Mali, Togo, Gana, Liberya ve Sierra Leone gibi birçok Afrika ülkesinde görülen Lassa Ateşine ilk kez 1969'da Nijerya'nın Lassa kentinde rastlanmıştı.

Nijerya'da sık sık Lassa Ateşi salgınına rastlanırken, hastalık şubat ayında İngiltere'de bir kişinin ölümüne neden olmuştu.

Nijerya'da Lassa virüsü kaynaklı can kaybı 132'ye çıktı

 

Lassa virüsü ve belirtileri nelerdir?

 

İngiltere'de 'Lassa' kaynaklı ilk ölüm

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)