BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem'Gıda takviyesi' reklamlarına ceza yağdı----

'Gıda takviyesi' reklamlarına ceza yağdı

'Gıda takviyesi' reklamlarına ceza yağdı
06 Nisan 2013 - 17:04 www.finansgundem.com

Reklam Kurulu, yanıltıcı içerikli "gıda takviyesi" reklamları nedeniyle 1,2 milyon lira para cezası verdi

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Bakanlığın koordinasyonunda Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu ve Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı yetkilileri ile toplantı yapıldı.
Bazı "gıda takviyesi" reklamlarında vatandaşların yanıltıldığı ve bu durumun da kamu sağlığı üzerinde ciddi tehdit oluşturduğunun değerlendirildiği toplantıda, mevzuata aykırı ve yanıltıcı reklam ve tanıtımlar için idari para cezasının yanı sıra, caydırıcı tedbirlerin uygulanmasına karar verildi.
57 REKLAMA DURDURMA VE CEZA
Bu kapsamda Reklam Kurulu, 2013'ün ilk üç ayında incelemeye alınan 59 gıda takviyesi reklamından 57'sine durdurma ve 1,2 milyon lira para cezası verdi.
Kurul, 2012'de de 236 gıda takviyesi reklamından 235'ini mevzuata aykırı bulmuş ve söz konusu reklamlara durdurma ve toplam 2,6 milyon lira para cezası uygulamıştı.
ÖRTÜLÜ REKLAMLAR
Bu yılın ilk üç ayında "örtülü reklam yapıldığı" belirlenen 18 dosyayla ilgili durdurma ve 1,1 milyon lira idari para cezası verildi. Geçen yıl da söz konusu reklamlar nedeniyle 32 dosya için 1,3 milyon lira idari para cezası uygulanmıştı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)